Türkiye'nin mültecilere çalışma izni verilmesine ILO'dan destek geldi

Türkiye'nin mültecilere çalışma izni verilmesine ILO'dan destek geldi

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), Türkiye’de mültecilere çalışma izni tanınmasının memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Türkiyenin mültecilere çalışma izni verilmesine ILOdan destek geldiPaylaşTweetlePaylaşGönderYorum Yap

Geçici Koruma Sağlanan Yabancıların Çalışma İzinlerine dair yönetmelik, 15 Ocak 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayınlandı. Yönetmelik geçici koruma kapsamındaki yabancıların çalışma izni için başvuruda bulunmalarına olanak tanımakta ve bu kişilerin istihdamına ilişkin ilke ve esasları belirliyor.

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan kararın kendileri tarafından memnuniyetle karşılandığını belirterek, “Bu, mültecilerin kayıtlı ekonomiye yönlendirilmelerine yardımcı olacak, onlara aileleri için insana yakışır bir yaşam kurma imkanları tanıyacak ve topluma katkıda bulunma fırsatları sunacaktır. Mültecilerin yasal ve kayıtlı istihdamı çalışma koşullarının iyileştirecek, sosyal korumayı mümkün kılacak, yalnızca mültecilere değil işgücü piyasalarına ve ekonomiye de yarar sağlayacaktır” dedi.

Numan Özcan; ILO'nun bu adım ile mülteciler ve ev sahibi topluluklar için insana yakışır iş ve yaşama yönelik bir fırsata dönüştürmede hükümete ve sosyal ortaklara yardım etmeye hazır olduğunu da vurguladı.
 
IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.