Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi tanıtıldı

Türkiye'nin ilk uzun menzilli füzesi tanıtıldı

ROKETSAN ilk milli uzun menzilli füzemizi dünyanın en önemli savunma sanayi fuarlarından biri olan IDEX 2017'de tanıtımını gerçekleştirdi. 2009 yılından bu yana üzerinde çalışılan füzenin, kendi sınıfındaki rakipleri ile boy ölçüşebildiği açıkça belirtild

Türkiye savunma sanayisine yaptığı yatırımla her geçen gün meyvelerini vermeye devam ediyor. Yerli silah üretiminde kullanılan teknoloji tüm dünyada şok etkisi yaratırken, gösterdiği başarı ile de rakiplerini kıskandırmaya devam ediyor.
Ürettikleri silah teknolojileri ile dünyaya başarısını kanıtlan ROKETSAN, yeni bir füze ile tüm dünyanın karşısına çıktı. Dünya genelinde en önemli savunma sanayi fuarlarından biri olan IDEX 2017'de boy gösterecek ROKETSAN, Bora adıyla bildiğimiz uzun menzilli füze sistemini tanıttı. 2009 yılından bu yana ummalı bir çalışmanın ürünü olan füze, kendi sınıfındaki füzelerle rahatlıkla boy ölçüşebiliyor.

Ülkemizin gururu ve ilk uzun menzilli füzesi Khan adını taşıyan füzenin özellikleri şu şekilde;
-Çapı: 610mm
-Ağırlığı: 2500kg
-Savaş başlığının ağırlığı: 470kg
-Menzili 300km

Ülkemizin ilk uzun menzilli füzesi olma özelliği taşıyan Khan'ın testlerinin Karadeniz'de yapıldığını da ayrıca belirtelim.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.