Türkiye'nin en yüksek göllerinden "Balık Gölü" beyaza büründü

Türkiye'nin en yüksek göllerinden "Balık Gölü" beyaza büründü

Türkiye'nin 2 bin 241 rakımlı en yüksek göllerinden Balık Gölü, kar yağışının ardından kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin doğal güzelliği bakımından saklı cennetlerinden Balık Gölü, yılın her mevsimi ziyaretçileri cezbediyor.

Ağrı'nın Doğubayazıt ile Taşlıçay ilçeleri arasındaki Sinek Yaylası mevkisinde bulunan Balık Gölü'nün çevresi karla kaplandı. 

Adaları, balık ve kuş türleri ile birbirinden zengin doğal güzellikleri ziyaretçilerine sunan Balık Gölü, kışın büyüleyici kar manzarasıyla dağcılar ile fotoğraf tutkunlarının da gözde mekanları arasında yer alıyor.

Bölgenin önemli sulak alanlarından da olan Balık Gölü, Doğubayazıt ilçe merkezi ile çevresindeki 25 köyün içme suyunu karşılıyor.

Fotoğraf tutkunlarının uğrak yeri

Doğubayazıt Dağcılar Alan Klavuzu Cuma Saltik, Balık Gölü'nün bölgeyi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere eşsiz güzellikler sunduğunu söyledi.

Gölün, doğayı sevenler için iyi bir adres olduğunu anlatan Saltik, şöyle konuştu:

"Balık Gölü dört mevsim ziyaretçilerine ayrı ayrı güzellikler sunuyor. Burası gerçekten ülkemizin saklı cennetlerinden bir yer. Biz zaten sürekli ilçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerle bu bölgeye organizasyonlar düzenliyoruz. Göl ve çevresi özellikle kış aylarında fotoğraf tutkunlarının gözde mekanları arasında yer alıyor."

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.