Türkiye'nin en temiz suyunu Bursa kullanıyor

Türkiye'nin en temiz suyunu Bursa kullanıyor

Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nün içme suyu havzalarında yaptığı araştırmada, büyük şehirler içinde Türkiye'nin en sağlıklı içme sularından birini Bursalıların içtiği ortaya çıktı.

Bursa’nın içme suyunu yüzde 90 oranında temin eden Doğancı ve Nilüfer içme suyu havzalarının temiz olduğu, Gebze Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nün araştırmasıyla tescillendi. BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı, çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin başında Bursa’nın geldiğini vurguladı. İçme suyu havzalarında başlayan temiz su girişinin, teknolojinin en son imkanları doğrultusunda Dobruca Arıtma Tesisi’nde arıtıldıktan sonra Dünya Sağlık Teşkilatı'nın belirlediği yüksek kriterlere göre şehre verildiğini belirten Çetinavcı, “Doğancı Barajı’ndan tesise gelen ham su, öncelikle, Japon balıklarıyla dolu akvaryumda test ediliyor. Suda canlı hayatını tehdit edecek bir unsurun bulunup bulunmadığı kontrol ediliyor. Daha sonra barajdan gelen suyu arıtmaya alıyoruz. En son teknolojik imkanlarla donatılan tesiste arıtılan su, uluslararası akreditasyona sahip arıtma tesisimizin laboratuarında en ince ayrıntısına kadar bakteriyolojik ve mikrobiyoljik tahlillere tabi tutuluyor. Burada analize tabi tutulan su, yine arıtma tesisimizin numune musluğunda 7 gün 24 saat boyunca gözetimde bulunduruluyor. Bunun yanı sıra şehrin 30 ayrı noktasından alınan numunelerle de suyun bakteriyolojik ve mikrobiyolojik tahlilleri yapılıyor. Söz konusu işlemleri haftanın 7 günü 24 saat boyunca tekrarlamaktayız. Bütün bu işlemlerin ardından içme suyunu şehre veriyoruz” diye konuştu.

Çeşmeden akan suyun gönül rahatlığıyla içilebildiği şehirlerin en başında Bursa’nın geldiğini tekrarlayan Çetinavcı, bunun böyle olduğunun İl Sağlık Müdürlüğü, ilçe belediyeleri ve bazı akademik odalar tarafından yapılan analizlerle de tescillendiğini vurguladı.

İçme suyunun İl Sağlık Müdürlüğü başta olmak üzere kendileri dışındaki kurum ve kuruluşlarca da her gün tahlil edildiğini anlatan Çetinavcı, bugüne kadar içme suyundan kaynaklanan herhangi bir sağlık problemine rastlanmadığını ifade etti. 

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.