'Türkiye'nin en büyük müzesi'ne terör darbesi

'Türkiye'nin en büyük müzesi'ne terör darbesi

Terör örgütü PKK'nın son dönemde artan saldırıları, "Türkiye'nin en büyük müzesi" özelliği taşıyan Şanlıurfa'daki Haleplibahçe Müze Kompleksine ilginin azalmasına neden oldu.

Türkiye'nin "kapalı alana en fazla eser sığdırılan müzesi" Haleplibahçe, 25 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ziyarete açıldı. Balıkgöl yakınındaki 200 dönümlük alana inşa edilen müzede kronolojik düzende sergilenen 10 bin eser, ait oldukları döneme ilişkin görsel canlandırmalarla ziyaretçilerde "o dönemde yaşıyormuş hissi" uyandırıyor. 

Yüzlerce insan ve hayvan figürünün işlendiği oyma taşlar, mezarlıklar ve kitabelerin bulunduğu komplekste Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Tunç ve Demir Çağı ile İslamiyet dönemi eserlere ait salonlar bulunuyor. 

Açıldığında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan müzede son bir ayda terör örgütü PKK'nın bölgedeki saldırıları nedeniyle ziyaretçi sayısında düşüş yaşanıyor.

"Son bir ayda ziyaretçi oranının altına düştük"

Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzenin açıldığı ilk ay yoğun ilgiyle karşılaştıklarını söyledi. 

Açılış sonrası bir pazar günü 50 bin kişiyi ağırlayarak rekor kırdıklarını ifade eden Ercan, "Müzenin günde kaç ziyaretçi ağırlayabileceğini de bu sayede görmüş olduk ancak son bir ayda ziyaretçi oranının altına düştük" şeklinde konuştu.

Ercan, şu anda kompleksi günlük ortalama 500 kişinin ziyaret ettiği bilgisini paylaştı.

Ziyaretçilerin büyük kısmını yöre halkının oluşturduğuna dikkati çeken Ercan, "İnşallah bölgemizde sükunet ve huzur hakim olur. Müzemizden beklentilerimiz çok yüksek. Bizim şu an en büyük sıkıntımız, bölgedeki terör saldırıları. Bu olayların sona ermesi için dua ediyoruz. İnşallah tekrar o huzurlu günlere kavuşuruz" ifadesini kullandı.

Bölgede turizmin yakaladığı ivmenin aynı yerden devam etmesini arzuladıklarını dile getiren Ercan, Güneydoğu'nun kalkınmasında turizmin çok önemli olduğunu vurguladı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.