Türkiye’nin bağımsızlığının turnusolu Ayasofya’dır

Türkiye’nin bağımsızlığının turnusolu Ayasofya’dır

Bulut, yazısında Başbakan Erdoğaan'ın Ayasofya hakkında söylediği sözleri yorumladı.

Risale Haber - Haber Merkezi
 
Araştırmacı Yazar Mehmet Ali Bulut, haber7 deki bugünkü yazısında Başbakan Erdoğan'ın Ayasofya hakkında söylediği sözleri yorumladı. Ayasofya'nın cami oluşunun bir özgürlük nişanı olduğunun altını çizen Bulut, "Türkiye’nin bağımsızlığının ve kalkınmışlığının turnusulu Ayasofya’dır." dedi.
 
Mehmet Ali Bulut'un yazısının ilgili kısmı:
 
SULTANAHMET’İ DOLDURMAK!
Başbakanımız Sayın Erdoğan bir caminin açılışında “Ayasofya ibadete açılsın!” diye bağıran kalabalığa yine “Siz önce Sultan Ahmet’i doldurun!” dedi.
Bu doğru bir yaklaşım değildir. Zira Ayasofya’nın açılması meselesi camiye olan ihtiyaçtan değildir. Bir kere o bir vakıftır ve vakfiyesinin tarsiyle muamele görüyor. İkincisi o bir sultanın sembolüdür. Batı hegemonyasının Müslümanlar üzerinde sürmekte olduğunun remzidir. Siz, Ruhban Okulu’nu açmak için çare arayacaksınız –ki bence açılmalı- ama intisabıyla övündüğünüz ceddinizin –Atanız demedim- size yadigâr bıraktığı Fethin sembolü Camiyi mazlum ve mağdur bırakacaksınız!  Hiç de büyümüş  bir Türkiye’ye yakışmıyor!
Hani One Münite, Mavi Marmara gibi şeylerle tefâhür ediliyor ya. İnanın bin tane one minüte bir Ayasofya etmez!
Türkiye’nin büyüdüğü güçlendiği falan söyleniyor ya. Buna delil getirmeye gerek yok. Açarsınız Ayasofya’yı göstermiş olursunuz aleme Türkiye’nin nereden nereye geldiğini! Zira Türkiye’nin bağımsızlığının ve kalkınmışlığının turnusolu Ayasofya’dır. Ayasofya orada öyle mazlum dururken Türkiye’nin bağımsızlığından söz edilemez! Biz bunu zaten kabullenmişiz. Açamayacaksanız, bari bizi heveslendirmeyin de başımıza yeni işler açmayalım!
Ben ummuştum ki Sayın Erdoğan onu ibadete açar ve mukadderatını değiştirir. Anlaşılıyor ki yapmayacak.
Cami’ye ihtiyaç yok demeye getiriyor ama kendileri Çamlıca’nın tepesine hiç de ihtiyaç bulunmayan yere en büyük camiyi diktirme işini aklına sığdırıyor.
Rahmetli Menderes’e de ısrar edilmişti “Ayasofya’yı aç!” diye. “Konjüktür müsait değil” demişti. Sonra da o konjöktür tarafından ortadan kaldırılmıştı. Talut - Calut kıssası kendi mecrasında akacak gibi görünüyor anlaşılan.
Rabbim bu milletin akıbetini hayr etsin! Amin!
 
ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum