Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü tamamlanmak üzere

Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü tamamlanmak üzere

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı devam eden Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü ile yeni Hasankeyf yolu tamamlanmak üzere.

'Yeni Hasankeyf Yerleşim Yeri Koordinasyon Toplantısı'nda Batman Valisi Hulusi Şahin tarafından 8 Ekim tarihinde açılacağı belirtilen yeni Hasankeyf yolu teknik aksaklıklardan dolayı şimdiye kadar tamamlanamadı.

Ilısu Barajı çalışmaları kapsamında baraj göleti altında kalacak olan Batman antik kenti Hasankeyf'in yeni yerleşkesine ulaşımı sağlamak için yapımına devam edilen 14 ayaklı Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü; Batman, Mardin ve Habur Sınır Kapısını birbirine bağlaması planlanıyor.

Hasankeyf Köprüsü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden sonra Türkiye'nin 4'üncü büyük köprüsü olacak.

Planlanan tarihte köprü ve yolun tamamlanmaması ile ilgili bilgi veren Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz, Hasankeyf'te yapılan çalışmalarda sona doğru gelindiğini açıkladı.

"Köprünün bitişi bu ayın sonuna doğru olacağını tahmine ediyoruz"

Akdeniz, "8 Ekim'de bu köprümüzün açılacağı söylenmişti. Teknik aksaklıklardan dolayı köprü henüz bitmedi. Köprünün bu ayın sonuna doğru tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Çalışmalar hızlı bir şekilde yapılıyor. Betonlar dökülmüş, korkuluklar takılmış durumda.  Membranları çekilecek asfaltlanması yapılacak. Işıklandırmalar gibi diğer çalışmalar inşallah bu ayın sonuna kadar bitecek." dedi.  

Yeni Hasankeyf köprüsünün Batman'a ve bölgeye değer katacağını söyleyen Akdeniz, "Köprünün yapımında aksaklıklar olabilir. Bunu normal karşılamamız lazım.  İnşallah bu büyük proje hayata geçtiği zaman, Hasankeyf'e, bölgeye, Mezopotamya vadisine büyük katkı sağlayacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.