Türkiyeli din görevlisi Kırım'dan sınır dışı edildi

Türkiyeli din görevlisi Kırım'dan sınır dışı edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din görevlisi olarak Kırım'a gönderilen Hikmet Yuvacı, Rus yetkililer tarafından kalma süresinin tamamladığı öne sürülerek sınır dışı edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından din görevlisi olarak Kırım'a gönderilen Hikmet Yuvacı, Rus yetkililer tarafından kalma süresinin tamamladığı öne sürülerek sınır dışı edildi.

Pamukkale ilçesi Kayaklık Camisi'nde görev yapan imam Hikmet Yuvacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mart ayında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından koordinatör din görevlisi olarak Kırım'a gönderildiğini belirtti.
 
Yuvacı, Rusya'da, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından "vahşi bir Türk karşıtlığı" başladığını bunun Kırım yarımadasında da yayıldığını söyledi.
 
Bölgede daha önce de görev yaptığını aktaran Yuvacı, şunları ifade etti:
 
"Türkiye hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinden sonra Rusya'nın Türklere karşı nefret duygusu yapmaya başladığını gördüm. Bizleri de bu çerçevede çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar. Bazı sıkıntılar yaşadım. Pasaportuma el koyup beni mahkemeye sevk ettiler. Çıkarıldığım mahkemede, Kırım'da kalma süremi aştığım ve kalma süremin 'yasal sürenin dışında olduğu' gerekçesiyle sınır dışı edildim. Fakat benim Kırım'da kalma sürem tamamen yasal süre içerisindeydi. Bahane uydurularak sınır dışı edildim."
 
Yuvacı, Diyanet İşleri Başkanlığının bölgede bir ofisi olduğunu, bölgedeki cami ve medreselere hizmet götürdüklerini anlatarak, Rus yetkililerin, bu çalışmaları engellemek için girişimlerde bulunduklarını söyledi.
 
Çalıştığı ofisin, istihbarat yetkilileri tarafından basılarak yaklaşık 8 saat arama yapıldığını dile getiren Yuvacı, "Aramalarda hiç bir şey bulamadılar, benden kaynaklanan bir durum değil ama bu durum Rusya devletinin Türklere karşı nefret duygusudur. Gönül isterdi ki oradaki soydaşlarımıza uzun süre görev yapmak isterdik ama olmadı. Ben Kırım'da tek devlet yetkilisiyim koordinatör ve memur olarak ama diğer şehirlerde 8 tane görev yapan arkadaşlarımdan kimisi cezaevine girdi, kimisi çeşitli yollarla darp edilerek sınır dışı edildiler" diye konuştu.
 
(AA)
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.