Türkiye'den KKTC'ye ekonomi köprüsü

Türkiye'den KKTC'ye ekonomi köprüsü

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, iş adamlarını kabul etti, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Türkiye ile KKTC arasındaki ekonomik ilişkilere katma değer sağlamak ve ekonomik açıdan ikili işbirliği imkânlarını arttırmak amacıyla, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Tüm Karadeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) ve Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği (GİAD) tarafından ortaklaşa düzenlenen Türkiye’den KKTC’ye Ekonomi Köprüsü isimli program kapsamında KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ziyaret edildi, karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kuzey Kıbrıs Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Ceyhun Tunalı ziyarette yaptığı konuşmada, ekonomiyi büyütmenin GİAD’ın sorumluluklarından biri olduğunu kaydederek, gelecek nesillere bırakılacak daha güzel günlere gidilmesinin bu sayede olabileceğini söyledi. Yapılan protokol bağlamında karşılıklı ziyaretler gerçekleştirildiğini anlatan Tunalı, EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren’e teşekkür ederek, konuk heyete ülke ekonomisini ve hangi sektörlerde yatırıma ihtiyaç duyulduğunu anlattıklarını belirtti. Tunalı, konuk iş insanlarının orta vadede KKTC’de yatırım yapacakları hissini edindiğini söyledi.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de, bu tür temasların, işbirliği dostluk ve kardeşliği güçlendirdiğini söyleyerek, güzel projelere imza atılması temennisinde bulundu. EkoAvrasya ile işbirliğinin iki tarafa da katkı sağlayacağını söyleyen Siber, yapılan ziyaretlerde konuk heyetlerin ülkeyi daha iyi tanıma fırsatı bulduğuna işaret etti. Siber, gelişen ekonominin insanların yaşam kalitesinin de yükselmesi anlamına geleceğini kaydederek, konuk heyetin güzel anılarla KKTC’den ayrılması ve iyi anlaşmalara imza atılması dileğinde bulundu.

EkoAvrasya Başkanı Hikmet Eren de KKTC-Türkiye arası ekonomik, sosyal, kültürel işbirliği imkânlarını artırmak için çalıştıklarını ve Meclis Başkanı Siber’in de bu çalışmaları yakından takip ettiğini bildiklerini söyledi. Eren, TÜKSİAD üyelerinin orta vadede karşılıklı işbirliği imkânlarını değerlendirerek, KKTC’ye yatırım yapacağına inandığını belirtti.
TÜKSİAD Başkanı Nurettin Aslantürk de, KKTC’yi Türkiye’den çok farklı görmediklerini ve Türkiye’de çok iyi işlere imza atan iş insanı heyetiyle KKTC’ye geldiklerini söyledi. "Bardağın yarısını dolu, yarısını boş olarak değerlendireceksek, biz buraya boşluk varsa doldurmak için geldik” diyen Aslantürk, bu yönde başarılı olacaklarına inandıklarını kaydetti. Konuşmaların ardından karşılıklı hediye takdimi yapıldı. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.