Türkiye'de kadın konukevi sayısı arttı

Türkiye'de kadın konukevi sayısı arttı

Aile içi şiddetle mücadelede en önemli mekanizmalardan olan kadın konuk evi sayısı, son beş yılda iki kat arttı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının şiddetle mücadelede kurumsal hizmet birimlerinden biri olan kadın konukevleri, şiddet mağduru kadınların korunması ve desteklenmesine yönelik mekanizmaların başında geliyor. Bakanlığa bağlı kadın konukevlerinde fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik şiddet mağduru kadınlara hiçbir ayrım gözetilmeden ve sadece kadının beyanı dikkate alınarak hizmet veriliyor.

 
Bakanlıktan alınan verilere göre, kadın konukevlerine nüfus yoğunluğu, sanayileşme, sosyo-kültürel özellikler göz önüne alındığında en çok başvuru büyük şehirlerden oldu.
 
Türkiye'de 135 kadın konukevi var
 
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kadın konuk evi sayısı son beş yılda iki kat arttı. Bakanlığın kurulduğu Haziran 2011 tarihinde kadın konukevi sayısı 48 ve kapasitesi bin 14 iken Ocak 2016 itibarıyla kadın konukevi sayısı 100'e, kapasite de 2 bin 636'ya çıktı.
 
Ayrıca yerel yönetimlere bağlı 31 kadın konukevi 723 kapasite, sivil toplum kuruluşlarına bağlı dört kadın konukevi 45 kapasiteyle hizmet veriyor. Türkiye'de toplam 3 bin 404 kapasiteyle 135 kadın konukevi bulunuyor.
 
Bakanlığa bağlı kadın konukevlerinden 2015 yılında, 18 bin 562 kadın ve beraberindeki 9 bin 199 çocuk olmak üzere toplam 27 bin 761 kişi hizmet aldı.
 
Konukevinden bugüne kadar şiddet mağduru 26 erkek faydalandı, halen İstanbul'da iki erkek hizmet almaya devam ediyor.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.