Türkiye'de israili destekleyenler Kemalistler ile İslamsız Türk ve Kürt milliyetçileri

Türkiye'de israili destekleyenler Kemalistler ile İslamsız Türk ve Kürt milliyetçileri

Prof. Dr. Atilla Yayla, Türkiye'de bazı toplum kesimlerinin İsrail'e açıkça ve topluca destek verdiğini belirterek, "Kemalistler ve İslam'dan etkilenmemiş Türk milliyetçileri gibi. Kürt milliyetçileri ve sosyalistler de bir şekilde aynı çizgide" dedi

Prof. Yayla, Türkiye Gazetesi'ndeki köşesinde tüm dünyada İsrail’in Hamas’ı cezalandırma bahanesiyle Gazze’de ve Batı Şeria’da yaptığı saldırılar hakkında iki kanaat grubunun olduğunu belirterek, "Birincisi İsrail’i, ikincisi Filistinlileri destekliyor. İlk kanat İsrail’in yaptığının haklı ve meşru olduğunu, ikinci kanat ise İsrail’in yaptıklarının gayrimeşru olduğunu, ahlak dışına çıktığını ve insanlığa karşı suç teşkil ettiğini düşünüyor" dedi.

HALK KATLARINDA TÜM DÜNYADA İKİNCİ KANAT CİDDİ BİR VARLIK GÖSTERMEKTE

Müslüman ülkelerde dahi birinci kanatta yer alan insanların olduğuna dikkat çeken Yayla, "Bilhassa bazı devletlerin başlarında bulunan kimseler... Mesela bu bakımdan Mısır ve Ürdün devletlerinin idarecilerinin ne yaptığı ve ne düşündüğü sorgulanabilir. Halk katlarında ise hem Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelerde hem de hemen hemen tüm dünyada ikinci kanat ciddi bir varlık göstermekte ve gitgide genişlemekte" şeklinde yazdı.

BİZDEKİ İSRAİL SEMPATİZANLARI

Türkiye’deki durumu da değerlendiren Yayla, yazısını şöyle sürdürdü:

"Türkiye, nüfusunun büyük bölümü Müslüman olan bir ülke. Ancak, bizdeki İsrail sempatizanlarının ve destekçilerinin oranının diğer Müslüman ülkelerdekine göre çok daha geniş olduğu rahatlıkla görülebilir. Bu çerçevede bir tespit yapmak icap ederse ülkemize âdeta bir blok hâlinde İsrail’e destek veren çeşitli kesimler var. Bunların başında Kemalistlerin ve İslam’dan etkilenmemiş Türk milliyetçilerinin yer aldığını söylemek onlara haksızlık yapmak anlamına gelmez. Türk sosyalistlerinin de İsrail’e bir anlamda destek olduğu belirtilebilir. Kürt milliyetçileri ise bu desteği İsrail zulmü karşısında neredeyse tamamen sessiz kalmakla sağlıyor. İstisnaları elbette var ve mümkün olmakla beraber, takip edebildiğim kadarıyla, adı geçen kesimler, çoğu zaman açıkça, doğrudan doğruya ve bazen de “HAMAS’ın yaptığının sırası mıydı, İsrail’in büyük tepki göstereceği ve Filistinlilere çok zarar vereceği belli değil miydi” şeklindeki dolaylı argümanlarla İsrail’e destek veriyor.

FİLİSTİN'DEKİ MÜCADELE KUVÂ-Yİ MİLLİYE'YE BENZİYOR

Prof. Atilla yayla, Filistinlilerin kurtuluş mücadelesi ile Türk kurtuluş mücadelesi ve Kuvâ-yi Milliye arasında büyük benzerlikler olduğunu vurgulayarak "İsrail destekçilerinin bu gerçeği de görememesi çok ilginç" dedi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum