Türkiye’de her gün 30 bin virüs yakalıyoruz

Türkiye’de her gün 30 bin virüs yakalıyoruz

Türkiye'de 10 milyon kişi tarafından kullanılan 360 Mobile Security'nin Global Operasyon Direktörü Huang Yan, "Türkiye'de her gün 30 bin virüs yakalıyoruz. 2015'te akıllı telefon sahipleri 2.5 milyon kez virüs saldırısına maruz kaldı" dedi.

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için geliştirdiği uygulama ile dünyada 300 milyon kullanıcıya ulaşan Çinli mobil antivirüs ve uygulama geliştiricisi 360 Mobile Security, Türkiye pazarına girdi. Hâlihazırda mobil güvenlik ürünleri Türkiye'de 10 milyon kişi tarafından kullanılan 360 Mobile Security, 2016 yılında 15 milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor. Türkiye'nin 360 Mobile Security'nin 5. büyük pazarı olduğunu söyleyen 360 Mobile Security Global Operasyon Direktörü Huang Yan, "Türkiye Avrupa’da en hızlı büyüme kaydeden ülkelerin başında geliyor. Kaçırılmayacak bir pazar. Türkiye’de yüzde 69’u 30 yaş altında olmak üzere yaklaşık 24 milyonu aşkın Android telefon kullanıcısı mevcut. Toplam akıllı telefon pazarının yüzde 78’ini oluşturan Android işletim sistemine sahip akıllı telefon kullanımı hızla artarken, güvenlik açıkları da her geçen gün büyüyor. Kullanıcıların güvenilir olmayan kaynaklardan temin ettikleri uygulamalar, kişisel bilgilerin çalınma oranını da artırıyor. ABD'ye göre 6.5 kat daha fazla virüs ile karşılaştığımız Türkiye pazarında 10 milyon kullanıcımızda günlük 30 bin virüs yakalıyoruz. 2015 yılı süresince Türkiye'de akıllı telefon sahipleri 2.5 milyon defa virüs saldırısına maruz kaldı. 360 Security olarak biz bunların 1 milyonunu tespit edip, telefonları koruma altına aldık. Hedefimiz 2016 yılında 15 milyon kullanıcıya ulaşmak"  dedi.

OYUNLARI ANALİZ ETTİK

Türkiye’de mobil oyun kullanımına da değinen Huang Yan, oyunların kullanışlı olsun ya da olmasın cihazlarda önemli ölçüde önbellek dosyası bıraktığını, bu durumun da telefonlarda verimi düşürdüğünü belirtti. 360 Security’de bu sorunun kaynağına ulaşmak için on binlerce uygulamanın analiz edildiğini belirten Yan, “Uygulamamız ile Türkiye’de de hayli popüler olan Score! Hero, Candy Crush Soda, Clash of Clans gibi zamanla önbellekte biriken dosyaları kullanıcılar tek dokunuş ile temizleyebiliyor. Oyun hızlandırma özelliği Türkiye’de günde 700 bin kişi tarafından kullanılıyor. Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında yüzde 33.7 daha yüksek bir kullanım oranı mevcut” açıklamasını yaptı. Yan, 360 Security'nin  aynı zamanda arka planda çalışan uygulamaları kapatarak pil ömrünü de ortalama 3.5 saat uzattığını kaydetti. 

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.