Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yarın (Çarşamba) yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine girmesi tahmin ediliyor. Yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, yarın öğle saatlerinde itibaren kuvvetlenerek Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon’da çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) Rize ve Artvin’de şiddetli ve aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri), Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması beklenmektedir. Gece ve sabah saatlerinde Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun güney ve batısında yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Kuzey ve batı, zamanla kuzey iç ve doğu bölgelerde güney ve batı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetli(30-50 km/saat), yarın öğleden sonra Doğu Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, Doğu Karadeniz'de yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetlenerek Ordu çevrelerinde kuvvetli, Giresun ve Trabzon’da çok kuvvetli (50-75 kg/metrekare) Rize ve Artvin’de şiddetli ve aşırı (metrekareye 100 kg ve üzeri) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların yarın(Çarşamba) Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin’in 1500 metre üzeri rakımlı yerleri ile Gümüşhane, Bayburt, Erzurum, ve Ardahan çevrelerinde yoğun kar yağışına (20 cm ve üzeri) neden olması, yoğun kar yağışıyla birlikte rüzgarın da batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ ŞÖYLE:

KIRKLARELİ 22

BURSA 18

EDİRNE 24

İSTANBUL 17

 

AFYONKARAHİSAR 15

DENİZLİ 21

İZMİR 21

MANİSA 21

 

ADANA 24

ANTALYA 25

BELEK 21

HATAY 22

 

ANKARA 14

ÇANKIRI 12

ESKİŞEHİR 14

KAYSERİ 10

 

BOLU 11

DÜZCE 14

KARABÜK 15

ZONGULDAK 14

 

AMASYA 14

ÇORUM 13

SAMSUN 16

TRABZON 15

 

BİNGÖL 12

ERZURUM 5

KARS 5

MALATYA 14

 

DİYARBAKIR 15

GAZİANTEP 18

SİİRT 15

ŞANLIURFA 19


TRT Haber 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.