Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Türkiye'de bugün hava nasıl olacak?

Meteorolojiden alınan bilgiye göre, Marmara Bölgesi ve iç kesimlerde hava sıcaklıkları 4 ila 8 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Bursa, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bingöl, Muş, Batman ve Siirt ile İstanbul'un Anadolu Yakası, Elazığ ve Malatya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m2) olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Marmara bölgesi ve iç kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle kuzey yönlerden, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın kuzey ve batısı, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; sabah saatlerinde Trabzon ve Rize çevreleri ile Artvin kıyılarında kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması (21-75 kg/m2) beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İLLERİMİZDE BEKLENEN SICAKLIK DEĞERLERİ ŞÖYLE:

BURSA 24
ÇANAKKALE 22
İSTANBUL 23
KIRKLARELİ 20

DENİZLİ 29
İZMİR 25
MANİSA 27
MUĞLA 28

ADANA 31
ANTALYA 29
HATAY 30
ISPARTA 24

ANKARA 21
ÇANKIRI 18
ESKİŞEHİR 19
KONYA 22

BOLU 16
DÜZCE 18
SİNOP 18
ZONGULDAK 16

ORDU 19
SAMSUN 20
TOKAT 19
TRABZON 20

ERZURUM 16
HAKKARİ 20
KARS 14
MALATYA 21

DİYARBAKIR 27
GAZİANTEP 28
SİİRT 26
ŞANLIURFA 29
 
TRT Haber 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.