Türkiye'de 300 bin Suriyeli çocuk eğitim görüyor

Türkiye'de 300 bin Suriyeli çocuk eğitim görüyor

Dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'de 300 bin Suriyeli çocuk, kendilerine sunulan imkanlarla eğitimlerinden geri kalmıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Türkiye'de 300 bin Suriyelinin eğitim öğretim gördüğünü bildirdi. 

Büyük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'deki Suriyelilerin eğitiminden Milli Eğitim Bakanlığının sorumlu olduğunu hatırlatarak, Bakanlığın Suriyelilerin eğitime dahil edilmesi için yoğun çaba gösterdiğini belirtti.

Türkiye'de 2,5 milyon Suriyelinin bulunduğunu ifade eden Büyük, sığınmacılar için kamu kaynağından 8 milyar doların harcandığını aktardı.

"Yıl sonuna kadar 150 bin öğrenciyi daha okullaştıracağız"

Suriyeli çocuklar için geçici eğitim merkezleri, yeni binalar ve özel okullar açtıklarını belirten Büyük, "Başbakanımız ve Bakanımız her yıl bize hedef koyuyor. Bu yılki hedefimiz 450 bin öğrenciydi. Şu anda 300 bin sayısındayız. Yıl sonuna kadar inşallah 150 bin öğrenciyi daha okullaştıracağız. Göç İdaresi verilerine göre 620 bin öğrenci olması gerekiyor okullarımızda. Biz bütün kaynaklarımızı seferber ederek bu çocukları nasıl okullu yapabiliriz bunun gayreti içindeyiz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.