Türkiye, Vanlı kardeşleri için 'tek yürek' oldu
Türkiye'nin farklı kentlerinden yola çıkan yüzlerce TIR'la getirilen yardımlar, Van Valiliği Kriz Merkezi'ne teslim ediliyor.
Bazı vatandaşlar ise kendi imkânları ile ulaştıkları Van, Erciş ve depremde hasar gören diğer ilçelerde kriz merkezlerinin bilgisi dahilinde gıda ve giyim yardımında bulunuyor. Kızılay da Erciş'te oluşturduğu 3 farklı çadırkentte yaşayan depremzedelere, uyku tulumu, battaniye, çadır, katalitik soba, yatak, kumanya, su, tüp ve muhtelif gıda maddeleri dağıtıyor.
Deprem bölgesine 143 jeneratör, 77 projektör, 95 seyyar tuvalet, 42 bin 711 çadır (8 bin 166'sı yurtdışı), 54 toplu barınma çadırı, 69 genel maksat çadırı, 60 prefabrik ev, 5 yaşam konteyneri, 2 bin 310 Mevlana evi, 160 bin 360 battaniye, bin 179 yorgan, 37 seyyar mutfak, 3 bin 51 mutfak seti, 6 bin 899 katalitik soba, 5 bin 792 uyku tulumu, bin kampet ve 1 mobil fırın gönderildiği öğrenildi. Kriz merkezi yetkilileri, geçici barınma amacıyla kullanılacak olan konteynerlerin de en kısa zamanda bölgeye kurulacağını aktardı.
Kızılay ve bazı yardım kuruluşları, çadırkentlerde ve aşevi olarak kullanılan TIR'larda depremzedelere 3 öğün sıcak yemek dağıtıyor. Öte yandan Kızılay tarafından 40 kamyonla Erciş'e gönderilen 400 Mevlânâ evi Erciş'e ulaştı. Evler, Bitlis'in Tatvan ilçesinden gelen 10. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler ve Kızılay görevlileri tarafından kurulmaya başlandı. Ekipler, 1 saatte 12 evin kurulumunu tamamladı. 4 kişilik 'Mevlânâ evleri'nin içinde 2 adet ranza, katalitik soba, tabure, battaniye ve yatak bulunuyor. Kızılay tarafından oluşturulacak mahallede, duş ve tuvalet konteynerleri de olacak.
Zaman
