Türkiye teröre karşı tek yürek oldu

Türkiye teröre karşı tek yürek oldu

Bölücü terör örgütü PKK'nın mensuplarınca Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde düzenlenen terör saldırısı, ülke genelinde protesto edildi.

İzmir'in Bergama ilçesinde toplanan bir grup, Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyüş yaptı. Sosyal medya üzerinden örgütlenerek Bergama Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, Türk bayrakları ile şehir merkezinde araçlarla tur attı.

"Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Ne Mutlu Türküm Diyene" sloganları atan grup, korna çalarak terörü lanetledi.

Denizli

Denizli'de vatandaşlar, Hakkari'de şehit olan askerler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı nedeniyle aralarında asker yakınlarının da bulunduğu bir grup, Delikliçınar Meydanı'nda çadır kurup Türk bayrağı astı.

Delikliçınar Yeni Cami'de öğle namazının ardından Hakkari'deki şehitler için gıyabi cenaze namazı kılan vatandaşlar, daha sonra tekbirlerle meydandaki çadıra döndü. 

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okuyan grubun çadırdaki bekleyişi sürüyor.

Yozgat

Yozgat kent merkezinde toplanan bir grup, "Yozgat uyuma şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK" sloganları atarak caddelerde Türk bayraklarıyla yürüdü. 

Daha sonra tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na giden kalabalık grup, burada İstiklal Marşı okuyarak şehitler için dua etti.

Sarıkaya Gazileri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Derneği üyeleri, vatandaşlar ile şehir hastanesi inşaatında çalışan işçiler de Dağlıca bölgesindeki terör saldırısını protesto etti.

Çankırı ve Çorum 

Çankırı'da Anıt Alanı'nda toplanan grup, terör örgütü PKK'nın Dağlıca bölgesindeki saldırısını protesto etti.

Çorum'da Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen Ülkü Ocakları İl Başkanlığı üyeleri, terör örgütü PKK'nın Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki saldırısını kınadı.

Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir grup da terör saldırısını protesto eylemi düzenledi.

Zonguldak ve Sivas 

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ise Atatürk Anıtı önünde toplanan vatandaşlar, terörü protesto etti.

Sivas'ta Alperen Ocakları İl Başkanlığı organizasyonuyla kent meydanında bir araya gelen vatandaşlar da Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndan 50. Yıl Kavşağı'na kadar yürüyerek terörü lanetledi.

Afyonkarahisar ve Kırşehir

Afyonkarahisar'da ise kent merkezindeki PTT önünde bir araya gelen grup, sloganlar atarak Askerlik Şubesi Bölge Başkanlığı önüne kadar yürüdü ve Dağlıca saldırısını protesto etti.

Kırşehir'in Kaman ilçesinde, sosyal medyadan organize olan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan grup, ilçe meydanında bir araya geldi. Hakkari'deki terör saldırısını lanetleyen grup, çeşitli sloganlar attı.

Eskişehir

Eskişehir'de vatandaşlar, terör örgütü PKK'nın Dağlıca'daki saldırısını protesto için otomobil ve motosikletlerle konvoy oluşturdu.

Sosyal medya üzerinden organize olan ve Tunalı Mahallesi Sıhhiye Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayrakları takılan araçlarla kentte tur attı.

Saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okuyan vatandaşlar, şehitler için dua etti. 

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan bir başka grup da ellerindeki Türk bayraklarıyla HDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Sakarya Caddesi'ne yürüdü.

Emniyet tedbirleri nedeniyle binaya yaklaştırılmayan grup, İstiklal Marşı okudu, şehitler için dua etti.

Manisa

Manisa'da terör olaylarına tepki amacıyla oturma eylemi düzenlendi.

Manolya Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Serdar Bozyaka, terör olaylarına tepki göstermek amacıyla böyle bir yol izlediklerini belirtti. 

Eyleme destek veren Manisa Baro Başkanı Ali Arslan da terör örgütü PKK'nın saldırılarını lanetlediklerini söyledi.

Tekirdağ

Çorlu'da taksici esnafı, araçlarına Türk bayrağı asarak "teröre lanet" konvoyu oluşturdu.

Araçlarına Türk bayrağı asan taksicilere vatandaşlar da araçlarıyla destek verdi.

Bursa ve Mersin

Bursa'da Kent Meydanı'nda toplanan bir grup, HDP Osmangazi İlçe Başkanlığına yürüyüp, binanın giriş kapısına Türk bayrağı astı. 

Kent Meydanı'na dönen grup, lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. İstiklal Marşı okuyup sloganlar atan grup, ateşi söndürmeye gelen itfaiye aracının önünde barikat kurdu.

Burada yaklaşık 2 saat bekleyen grup, Pınarbaşı Şehitliği'ne yürüyerek şehitler için dua ettikten sonra dağıldı.

İnegöl ilçesinde de vatandaşlar terör olaylarına tepki amacıyla oturma eylemi yaptı.

Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısı, Mersin'in Erdemli ilçesinde de protesto edildi.

Ankara'daki STK'lar terörü lanetledi

Başkentte 190 sivil toplum kuruluşu, son dönemlerde meydana gelen terör saldırılarını lanetledi.

STK'lar adına Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Ankara Şubesi ve Ankara Sivil Toplum Platformu Başkanı Mustafa Kır, Türkiye'nin bir bölgesinden her gün üst üste gelen acı haberlerle yüreklerin yandığını belirtti.

Son olarak Dağlıca'da dün akşam yaşanan saldırının yine yürekleri dağladığını dile getiren Kır, Türkiye'nin üzerindeki kara bulutların en kısa zamanda dağılmasını, birlik ve beraberliğin hakim olmasını temenni etti.

Anadolu Diyanet Mensupları Derneği, Türkiye Gaziler Vakfı Gençlik Kolları, Avrupa Gazeteciler Derneği, Anadolu Sağlık ve Araştırma Vakfı, Sevgi Toplum Derneği ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Federasyonu'nun da aralarında bulunduğu 190 STK'nın destek verdiği basın açıklamasının sonunda terörsaldırılarında şehit düşenler için Fatiha okundu.

Birçok il de siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, yaptıkları açıklamalarla terörü lanetledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.