Türkiye Somali'yi yeniden inşa ediyor
Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Türk Kızılayı'nın Mogadişu'dan unutulmaz eserler bırakarak ayrılacağını söyledi.
Muhittin Sandıkçı'nın haberi;
Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Mogadişu'nun Abdulaziz bölgesinde Türk Kızılayı tarafından yaptırılacak Türk Vakfı ve Endüstri Meslek Lisesi alanında incelemelerde bulundu.
Akar, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, arazinin Somali hükümeti tarafından Kızılay'a tahsis edildiğini belirterek, ''6 bin 500 metrekare alanda yapılacak Türk Vakfı projesini Selçuklu ve Osmanlı mimarisini esas alarak projelendiriyoruz. Türklere ait eserlerin sergilenebileceği müze olacak. Türklerin misafir edilebileceği misafirhane olacak'' diye konuştu.
Sağlık Meslek Lisesi olarak planladıkları alana Endüstri Meslek Lisesi yapacaklarını ifade eden Akar, ''Sağlık Bakanlığı aynı özelliklerde okul inşa edeceği için Endüstri Meslek Lisesi yapmayı uygun gördük. 360 öğrencinin eğitim alacağı okulda 240 öğrenci için yatılı yurt olacak'' diye konuştu.
Mogadişu'da Türkiye'nin inşaat çalışmaları
Türkiye tarafından Mogadişu'da 70 dönüm üzerine Asfalt, Beton Santrali ve Şehir Mobilyaları Fabrikası kurulacak. Yatakhane ve yemekhanesinin ihalesi yapılan fabrika, 6 ay içerisinde tamamlanarak bir yıl sonra üretime geçecek. Tesiste Türk çalışanların yanı sıra yerel işçiler eğitilecek. Eğitim çalışmaları sonrası yapılaşmayı yerli halk gerçekleştirecek.
Stargundem
