Türkiye sağlık turizminde dünyada ikinci sırada

Türkiye sağlık turizminde dünyada ikinci sırada

Uluslararası Sağlık Derneği Genel Başkanı Dr. Fulya Sağlık, dünyanın en eski turizm türlerinden biri olan, sağlık turizminin son yıllarda hızla yükselen bir sektör ve çok önemli bir alternatif turizm çeşidi olduğunu söyledi.

Sağlık, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda sağlık turizminden 20-25 milyar dolar civarında gelir hedeflediğini kaydetti. Sağlık turizminin tarifini yapan Dr. Sağlık ‘’Sağlıgına kavuşmak için ikamet ettiği ülkeden başka bir ülkeye herhangi bir sebeple tedavi amaçla gidilmesidir. Tedavi amaçlı gidene de sağlık turisti denir’’ dedi. Sağlık turizminin üç unsurdan oluştuğunu ifade eden Dr. Fulya Sağlık “Sağlık turizminde en önemli üç ana konudan birincisi Tıp Turizmi (Hastanelerde tedavi ve ameliyat vb. işlemler), ikincisi Termal Turizm (Termal tesislerde rehabilitasyon ve dinlenme vb. hizmetler) ve üçüncüsü de Yaşlı ve Engelli Turizmi (Geriatrik tedavi merkezi veya yaylalarda sosyal aktivitelerle birlikte uzun süreli konaklamalar). Türkiye’de sağlık sektöründe, son yıllarda büyük atılımlar gerçekleştirilmiştir. Sağlık sisteminin kalitesi ve verimliliği yükseltilmiştir’’ diye konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda modern hastaneleri, yetişmiş insan gücü, alanında uzman doktorları, teknolojik alt yapı ve tecrübe birikimi ile Avrupa standartlarında hizmet verdiğine dikkat çeken Sağlık ‘’Türkiye’deki bir çok özel hastanenin hizmet kalitesi dünyaca ünlü akreditasyon kuruluşlarınca onaylanmıştır. JCI (Joint Comissions  International - Uluslararası Birleşik Komisyonu) ile akredite edilmiş 37 hastane, 3 laboratuvar, 1 nakil aracı ve 1 ayakta tedavi merkezi olmak üzere toplam 42 sağlık kuruluşuyla Türkiye, dünyada ikinci sıradadır’’ dedi. 

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.