Türkiye sağlık sistemine 120 milyon euro destek

Türkiye sağlık sistemine 120 milyon euro destek

Dünya Bankası, Türkiye'ye "Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi" kapsamında 120 milyon avro kredi verecek.

Dünya Bankası, Türk sağlık sisteminin güçlendirilmesi için 120 milyon avroluk finansman sağlayacak.

Dünya Bankası'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye "Sağlık Sisteminin Güçlendirilmesi ve Desteklenmesi Projesi" kapsamında 120 milyon avro kredi verilmesinin onaylandığı bildirildi.
Açıklamaya göre, söz konusu proje, bazı bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi, kamu hastanelerinin verimliliğinin artırılması ve Sağlık Bakanlığı'nın kanıta dayalı politika üretme kapasitesinin iyileştirilmesini amaçlıyor.
Proje çerçevesinde sağlanacak kredinin nihai vadesi ise 5 yılı geri ödemesiz olmak üzere 10,5 yıl içinde dolacak.
Dünya Bankası Türkiye Direktör Vekili Illangovan Patchamuthu, krediye ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'nin herkesi kapsayan sağlık hizmetlerini en iyi uygulayan ülke olmasına karşın bulaşıcı olmayan hastalıklardaki artışın sağlık alanında önemli sorunlardan biri olmaya devam ettiğini belirtti.
Patchamuthu, "Bu sorunun çözümü, sağlıklı yaşamın teşvikinden ve alışkanlıkların belli başlı risk faktörleri gözetilerek değiştirilmesinden başlayan çok yönlü bir yaklaşımı gerektiriyor. Bu proje, bunun başarılmasının yanı sıra ilgili kurumların kapasitesinin güçlendirilmesini amaçlıyor" dedi.
Dünya Bankası, Türk hükümetinin 2003 yılında uygulamaya başladığı "Sağlıkta Dönüşüm Programı"na çeşitli kredilerle destek vermişti.

Bankanın analizlerine göre, Türkiye, sağlık sisteminin nasıl hızlı bir şekilde dönüştürülebileceği konusunda başka ülkelere bir ilham kaynağı ve örnek oluşturuyor.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.