Türkiye muharip insansız hava aracı projesine odaklanmalı

Türkiye muharip insansız hava aracı projesine odaklanmalı

'BAYKAR Makina Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Türkiye'nin bir an önce muharip insansız hava aracı projesine odaklanması gerektiğini belirtti.

BAYKAR Makina Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Gelişen Teknolojilerle Birlikte Türkiye’nin İHA Yol Haritası konulu panelde yaptığı konuşmada, 2005'te Savunma Sanayii Müsteşarlığının daveti üzerine insansız hava aracı geliştirme amacıyla çıktıkları yolda ilk yerli silahlı İHA'yı geliştirdiklerini söyledi.

Envantere ilk giren mini insansız aracından bugüne kadar 164 adet teslim ettiklerini dile getiren Bayraktar, çalışmalarını bugüne kadar talep gelmeden ürünü geliştirme anlayışıyla yürüttüklerini vurguladı.

"İHA yüzde 100 milli ve özgün"

Bayraktar, taktik İHA'nın yüzde 100 milli ve özgün olduğunu, yüzde 93 yerli sanayi katılımıyla geliştirildiğine dikkati çekerek, "Türkiye, havacılık arenasında buradan yürürse bir yerlere gelebilir" diye konuştu.

İHA'nın 2 füzeyle 17,5 saat görev yapabildiğini anlatan Bayraktar, "Türkiye, bir an önce muharip insansız hava aracı projesine odaklanmalı. Bu, Türkiye'yi geleceğe taşıyacak, sahip olduğu potansiyeli somut bir projeyle ortaya koyabileceği çok kritik bir konu. Yol haritamızda bu projeye odaklanmak var" dedi. 

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.