Türkiye maçında gol çizgisi teknolojisi kullanılacak

Türkiye maçında gol çizgisi teknolojisi kullanılacak

İngiltere ile Türkiye A Milli Takımları arasında bu akşam oynanacak hazırlık maçında gol çizgisi teknolojisi kullanılacak.

Sporda teknolojinin var olup olmaması yönünde tartışmalar sürerken, dünyanın en popüler sporlarından biri futbolda, teknoloji gün geçtikçe yer almaya devam ediyor.

Halihazırda Avrupa’nın bazı liglerinde kullanılmakta olan teknoloji, bu akşam itibariyle milli maç arenasında yer almaya hazırlanıyor.

Elektronik kanallar vasıtasıyla, topun tamamının gol çizgisini geçip geçmediğin yönelik olan kararı, hakemin kolundaki saate aktaran teknoloji, büyük tartışmalara neden olmuştu.

Sporun gelenekselliğini kaybetmemesi adına teknolojinin kullanılmamasını arzu eden grubun karşısına, gelişen dönem şartlarına ayak uydurma kapsamında, sporun her dalında teknolojiye başvurulması gerektiği savunulmuştu.

UEFA ise, sporda teknolojinin yerini yadsımayarak, bünyesinde yer alan bazı liglerde, gol çizgisi teknolojisini kullanmaya başlamıştı.

gol çizgisi teknolojisi

Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da teknolojiyi kullanacağını ifade eden UEFA, büyük turnuva öncesi İngiltere’nin Manchester şehrinde oynanacak İngiltere-Türkiye hazırlık maçında teknolojiyi deneyecek.

Kullanımında bir sorun olacağı beklenmeyen teknoloji, bu akşam oynanacak maçta da, tartışmalara meal vermemesi halinde, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kullanılacak.

İngiltere-Türkiye hazırlık maçı Manchester’de bulunan City Of Manchester Stadı’nda oynanacak ve TSİ ile 19.15’te başlayacak.

 

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.