Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ü takdir ediyorum

Türkiye, Lübnan ve Ürdün'ü takdir ediyorum

'BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'deki çatışmaların durmasının önemine işaret ederek, "Türkiye, Lübnan, Ürdün'ü milyonlarca Suriyeliyi misafir ettikleri için takdir ediyorum."

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Yemen'de yaşanan çekişmede askeri bir çözümün olmadığını belirterek, tüm taraflara bu ay içinde Cenevre'de düzenlenecek toplantılara katılmaları yönünde çağrıda bulundu.

 Ban, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ta düzenlenen 4'üncü Arap-Latin Amerika Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Yemen'deki çekişmede, askeri çözüm yok. Tüm taraflar bu ay içinde BM gözetiminde Cenevre'de yapılacak toplantılara katılmalı" dedi.
 
Yemen'deki artan sivil ölümlerine ve giderek daha da kötü bir hal alan insani duruma dikkati çeken Ban, bütün taraflara, "Yemen halkının içinde bulunduğu zor insani durumu hafifletebilmek ve sivil ölümlerin önüne geçmek için ellerinden gelen tüm çabayı göstermeleri" çağrısında bulundu.
 
Konuşmasında Suriye krizine de değinen Ban, Viyana'daki gerçekleşen görüşmelerde, uluslararası toplumun krizin çözümü için yeniden devrede olduğunu ve barışçıl çözüm konusunda çaba gösterdiğini söyledi.
 
Ban, Suriye'deki çatışmaların durmasının önemine işaret ederek, "Türkiye, Lübnan, Ürdün'ü milyonlarca Suriyeliyi misafir ettikleri için takdir ediyorum. Aynı şekilde sığınma hakkını kabul eden veya bu konuda söz veren Brezilya ve diğer Güney Amerika ülkelerini de takdir ediyorum" ifadesini kullandı.
 
Terör olaylarını da değerlendiren Ban, aşırılığın ve şiddetin büyüyen bir tehdit olduğunu belirtti. Ban, gelecek yıl BM Genel Kuruluna DAİŞ, Boko Haram ve diğerleri gibi terör örgütlerinin benimsediği aşırılık ve şiddetin önlenmesi için kapsamlı bir plan sunacağını ifade etti.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi de konuşmasında terörle mücadelede güvenlik önlemlerinin yeterli olmadığını söyledi.
 
Sisi, Arap dünyasının daha önce benzeri görülmedik şekilde siyasi gelişmelere şahit olduğunu ve bölge ülkelerinin parçalanma, bölünme tehlikesi ile karşı karşıya bulunduğunu kaydetti.
 
Bu yıl 4'üncüsü gerçekleştirilen zirveye 33 Arap ve Latin Amerika ülkesinden devlet başkanları, başbakan veya bakanlar düzeyinde temsilciler katılıyor.
 
AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.