Türkiye Futbol Ligi'nde VAR sistemi değişiyor

Türkiye Futbol Ligi'nde VAR sistemi değişiyor

Ligin ilk haftasından tartışmalara neden olan video yardımcı hakem sistemi değişecek.

Ligin ilk haftasına damga vuran VAR kararları ve tartışmalarının ardından TFF ile MHK'nın üst düzey yöneticileri bugün öğle saatlerinde Riva'da bir araya geldi.

Sporx'te yer alan habere göre taraflar yaklaşık iki saat süren toplantıyla ilgili resmi bir açıklama yapmazken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun MHK'den de gelen talep üzerine ligin ikinci haftasıyla birlikte bir dizi yeniliğe gitme kararı aldığı belirtildi.

Görüntü izleyiciyle paylaşılacak

Futbol Federasyonu'nun, VAR'la ilgili Dünya Kupası'nda olduğu gibi üçlü ekrana geçilmesi (hakem, VAR odası, pozisyon), VAR'a müracaat edilen pozisyonların üç boyutlu olarak o anda ekrana yansıtılması ve yine aynı şekilde VAR odasının görüntüsünün de kamuoyuna gösterilmesi gerektiği kararına vararak yayıncı kuruluş beIN Sports'tan bunu talep ettiği öğrenildi.

Böylelikle ligin ikinci haftasından itibaren VAR sistemine başvurulan pozisyonların o anda üç boyutlu görüntüleri ve monitörlerin yer aldığı VAR sistem odası tüm şeffaflığı ile kamuoyuyla paylaşılmış olacak. Örneğin VAR sistemiyle ofsayt kararı verilen pozisyon tıpkı Dünya Kupası'nda olduğu gibi bundan böyle üç boyutlu olarak ekrana yansıtılacak.
Yavaşlık sorunu zamanla çözülecek

Hem TFF hem de MHK cephesi bugünkü VAR zirvesinde ilk hafta itibariyle VAR'ın hedefine ulaştığını belirtirken, tek sıkıntının sistemin yavaşlığı olduğu konusunda hem fikir oldu. MHK cephesi, hem hakemlerin hem de operatörlerin deneyim kazanmasıyla sistemin daha iyi işler hale geleceğini ifade etti.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.