Türkiye, elektriğini sanayiye harcadı

Türkiye, elektriğini sanayiye harcadı

Türkiye en fazla elektrik tüketimini sanayide gerçekleştiriyor. Son 40 yılda sanayi ve üretim alanlarında harcanan elektrik 3 katına ulaşırken, tasarruf yapan ekipmanların ise yetersiz olduğu ortaya çıktı.

Daha kaliteli ekipmanlar sayesinde ise yüzde 16'ya varan kazanım sağlanabiliyor.Siemens Finansal Hizmetler'in dünyanın en büyük 20 endüstriyel ekipman üretici firması arasında gerçekleştirdiği yeni araştırmasına göre, Türkiye'nin yüzde 16,1 enerji verimliliği potansiyeli bulunuyor. Siemens tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin potansiyeli Almanya ve İspanya'dan yüksek olsa da Çin, Hindistan ve Rusya gibi gelişmekte olan ekonomilere sahip diğer ülkelere oranla daha düşük olduğu belirlendi.

TÜKETİM 3 KAT ARTTI

Sanayideki enerji kullanımında büyüyen bir pay oluşturması nedeniyle elektrik tüketiminin optimize edilmesi, üretim sektörü için giderek önem kazandı. Araştırma, sanayi alanındaki elektrik kullanımının, son 40 yılın genel elektrik kullanımından 3 kat daha hızlı bir artış gösterdiğine dikkati çekti. Bu durum, sanayi alanındaki mevcut enerji tüketiminin dörtte birinden daha fazlasını oluşturuyor. Araştırma aynı zamanda daha fazla enerji verimliliğine sahip ekipman kullanımının sanayi alanındaki mevcut elektrik tüketimini azaltabileceğeni ortaya çıkardı.

Yeni Şafak 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.