Türkiye bizi bir anne gibi sarıp sarmaladı

Türkiye bizi bir anne gibi sarıp sarmaladı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki AFAD Konaklama Tesisi'ne yerleştirilen yaklaşık 2 bin Suriyeli, gördükleri yakın ilgiden memnuniyet duyuyor.

Beşşar Esed güçleri ile Rusya'nın Türkmendağı'na düzenlediği saldırılar nedeniyle ülkeye gelen ve Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki AFAD Konaklama Tesisi'ne yerleştirilen yaklaşık 2 bin Suriyeli, gördükleri yakın ilgiden memnuniyet duyuyor.

Hatay'ın Yayladağı ilçesi sınırına gelerek Türkiye'ye geçen Türkmen, Kürt ve Arap sığınmacılardan kalacak yeri olmayanlar, buradaki işlemlerin ardından otobüslerle, AFAD tarafından Suruç'ta oluşturulan ve ülkenin en büyük çadır kenti konumundaki "tam donanımlı kampa" getiriliyor.

Dinlenmeleri için bekleme çadırlarına alınan misafirlere sıcak yemek ikramında bulunuluyor.

Sığınmacılar, kayıt işlemlerinin ardından çadırlarına yerleştiriliyor.

Soğuk havada sıcak bir yuvaya kavuşan sığınmacıların yaşadığı acılar ise Türkiye'de gördükleri yakın ilgi sayesinde hafifliyor. Kendilerine sahip çıkan Türkiye'ye teşekkür eden Suriyeli misafirler, ülkelerindeki savaşın sona ermesi için de dua ediyor.

 "4 gün sonra boğazımıza sıcak yemek girdi"

Sığınmacılardan Vaddah Seyo, son dönemde büyük sıkıntılar yaşadıklarını ve vatanlarından sürgüne gönderildiklerini söyledi.

Adeta ölüme mahkum edildiklerini ancak Türkiye'nin kendilerine kucak açmasıyla hayatlarını kurtardıklarını anlatan Seyo, şunları kaydetti:"Esed, Rusya ve İran el ele vererek insanları bombalıyor. Bombardımanda evlerimiz yıkıldı, insanlar öldü, bizler de daha fazla dayanamayıp Türkiye'ye sığındık. Türkiye bize kucak açtı, annenin evladını sardığı gibi bizi sardı. Günlerce dışarıda kaldık belki bombalar biter eve döneriz diye ama olmadı. Bunun üzerine Türkiye'ye geldik. Sınırdan geçtikten sonra bize yemek verildi, 4 gün sonra boğazımıza sıcak yemek girdi, kıyafetlerimiz çamura batmıştı, bize yeni kıyafetler verildi. Allah sizlerden razı olsun."

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.