Türkiye, Azerbaycan'a desteğini sürdürecek

Türkiye, Azerbaycan'a desteğini sürdürecek

Başbakan Davutoğlu, "Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının tümü, Azerbaycan'a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan'a verdiği desteği sürdürecek" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ortak basın toplantısı düzenledi.

Başbakan Davutoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye olarak tutumumuz açık ve nettir, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının tümü, bir santimetrekare dahi kalmayıncasına Azerbaycan'a ait olana kadar Türkiye Azerbaycan'a verdiği desteği sürdürecek" ifadelerini kullandı.

"Sayın Putin'e buradan çağrıda bulunuyorum"

"Türkiye'nin hiçbir şekilde müsebbibi olmadığı bir kriz sebebiyle Rusya'nın Türkiye'ye ekonomik ambargo uygulama kararı almasını da büyük çelişki olarak görüyoruz" diyen Başbakan Davutoğlu şunları söyledi:

"Kendilerine ekonomik ambargo uygulandığında bundan hoşnut olmayanlar, başkalarına da ekonomik ambargo uygulamamalıdır. Bir kez daha Rusya'ya, bugün dahi söylemi, tansiyonu yükselten açıklamalar yapan Sayın Putin'e de buradan çağrıda bulunuyorum. Öncelikle söylem düzeyindeki tansiyonu düşürelim. Karşılıklı ithamlar yerine konuşma zemininde buluşalım. Sonra eğer olayın aslıyla, nasıl olduğuyla ilgili bilgi almak istenirse bunları zaten paylaştık ama bir daha paylaşırız."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.