'Türkiye 2 milyon sığınmacıya yaşayacak yer temin etti

'Türkiye 2 milyon sığınmacıya yaşayacak yer temin etti

Jeremy Corbyn, “Türkiye şimdiye kadar 2 milyon sığınmacıya yaşayacak yer temin etti. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri binlercesini içeri aldı. Biz daha iyisini yapabiliriz" dedi.

İngiltere'de anamuhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, İngiliz hükümetinin sığınmacı politikalarını eleştirerek, "Türkiye şimdiye kadar 2 milyon sığınmacıya yaşayacak yer temin etti. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri binlercesini içeri aldı. Biz daha iyisini yapabiliriz" dedi.

"Sığınmacılar İngiltere'ye Hoş Gelsin" başlıklı toplantıda konuşan İşçi Partisi'nin lideri Corbyn, İngiliz hükümetinin gelecek 5 yıl içinde ülkeye 20 bin Suriyeli sığınmacı alınması planlarını, mevcut krize çözüm kapsamında yetersiz kalmakla eleştirdi.

“Sorunların siyasi çözüme ihtiyacı var”

Corbyn, sığınmacıların kaçtığı bölgelerin "daha fazla bombalanmaması, daha fazla askeri müdahale yapılmaması, daha fazla duvarların örülmemesi" gerektiğini belirterek, bunların sorunları çözmeyeceğini, sorunların siyasi çözüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

“Türkiye şimdiye kadar 2 milyon sığınmacıya yaşayacak yer temin etti”

Avrupa'ya kaçan sığınmacıların sadece güvenilir bir bölgeye ulaşmayı arzuladıklarının altını çizen Corbyn, "Bu kişiler, Irak, Libya ve Suriye'deki savaşların kurbanları. Bu insanlara sizin ve benim gibi, sadece insan olarak bakıyorum. Türkiye şimdiye kadar 2 milyon sığınmacıya yaşayacak yer temin etti. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri binlercesini içeri aldı. Biz daha iyisini yapabiliriz" dedi.İngiliz hükümeti Ocak 2014 - Haziran 2015 döneminde sadece 216 Suriyeliyi ülkeye kabul etmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum