Türkçe'nin yıkılmamasını Risale-i Nur'un diline borçluyuz

Türkçe'nin yıkılmamasını Risale-i Nur'un diline borçluyuz

Mehmed Şevket Eygi

Risale Haber-Haber Merkezi

Mehmed Şevket Eygi, "Bugün Türkçe varsa, tamamen yıkılmamışsa bunu Risale-i Nur eserlerine, onun diline borçluyuz" dedi.

Eygi, bir dönem yazılarının yayınlandığı Sebilürreşad gazetesini ve imtiyaz sahibi Eşref Edip’i anlattı. İBB Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Sebilürreşad Mehmed Akif ve Eşref Edip” başlıklı konferansta konuşan Eygi, “Risale okumanın suç sayıldığı bir dönemde Eşref Edip, Bediüzzaman’ı müdafaa etmiştir. İslam davasına hizmet edenlere, meşrepleri ne olursa olsun rahmet okumalıyız. ‘Efendim bu Müslüman benim meşrebim değil’ Olsun. Eğer İslam’ın ana esasları dahilinde hizmet ediyorsa O Müslüman bizdendir. Ehli imanda ümmet şuuru vardır. Bugün ne yazık ki o şuur sarsılmıştır. Müslüman, ümmete ait bir fert olduğunu asla unutamaz” dedi.

Sebilürreşad dergisinin günümüz Türkçesine çevrilmesi ile ilgili bir soru üzerine açıklama yapan Eygi, “Bugünkü Türkçe ile ne köy olur ne de kasaba. Bugün Türkçe varsa, tamamen yıkılmamışsa bunu Risale-i Nur eserlerine, onun diline borçluyuz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Risale-i Nur'u Sadeleştirme Tartışması