‘Türkçe’nin Yabancı Dil Olarak Öğretilmesi Sempozyumu’ yapılacak

‘Türkçe’nin Yabancı Dil Olarak Öğretilmesi Sempozyumu’ yapılacak

Aydın TÖMER’in Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesinin geliştirilmesi için düzenlediği ‘Uluslararası Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sempozyumu’ 12-13 Kasım’da İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde yapılacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Aydın TÖMER) Türkçe’nin öncelikli tercih edilen yabancı dil olarak öğretiminin geliştirilmesi doğrultusunda “Uluslararası Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sempozyumu” düzenliyor. 12-13 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek sempozyumla “Türkçenin yabancı dil olarak öğretimi” alanında çalışan akademisyenler ile öğretmenlerin bir araya getirilmesi, Türkçe öğretiminin hali hazırdaki durumunu ele alıp karşılaşılan sorunların tartışılıp çözüm üretilmesi amaçlanıyor.

“Uluslararası Türkçenin Yabancı Dil Olarak Öğretimi Sempozyumu” 8’i yurt dışı, 30’u yurt içi olmak üzere 38 farklı üniversiteden 72 akademisyenin katılımıyla gerçekleşecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (Aydın TÖMER), 101 farklı ülkeden yaklaşık 400 uluslararası öğrencisiyle Türkçe öğretimi için hizmet üretiyor.
 
IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.