Türkçenin geleceği başkentteki şûrada

Türkçenin geleceği başkentteki şûrada

100’e yakın ilim ve bilim insanı Türkçenin bugün içinde bulunduğu durumu tespit etmek, önemli meselelerini ortaya koymak için Ankara’da bir araya gelecek

Dil, edebiyat ve felsefe dünyasından 100’e yakın bilim ve ilim insanı Türkçe için başkentte bir araya geliyor. Türkiye Yazarlar Birliği, Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ile Yunus Emre Enstitüsü’nün Yunus Emre ve Türkçe yılı dolayısıyla düzenlediği ‘Türkçe Şûrası’ etkinliğinde Türkçenin dünü, bugünü ve yarını konuşulacak.

Şûrada Doğan Büyük Türkçe Sözlüğü yazarı ve Türkçeye yönelik önemli eserleriyle tanınan D. Mehmet Doğan’ın yanı sıra, Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Dr. Necmeddin Turinay, Prof. Dr. Rıdvan Canım, Doç. Dr. Enes Kala, Prof. Dr. Şeref Ali Bozkaplan, Prof. Dr. Nurettin Demir, Prof. Dr. Turan Karataş, Ali Sali, Emine Müberra Baydar, İskender Pala, İbrahim Demirci, Mustafa Özçelik, Murat Erol gibi birçok isim Türkçeye dair meseleleri ortaya koyan tebliğler sunacak.

Ardından meselelerin çözüm yolları Prof. Dr. Erol Göka, Prof. Dr. Ali Osman Kurt, Mehmet Kurtoğlu, Osman Özbahçe, Üzeyir İlbak gibi isimler tarafından müzakere edilecek. Şûrada ortaya konulacak çözüm yolları ile ilgili temel metin resmî kurumlara sunulacak ve kamuoyuna açıklanacak.

26-27 Kasım tarihlerinde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin Sümerbank Toplantı Saloun’nda gerçekleşecek şûra üniversitenin YouTube hesabından da canlı olarak takip edilebilecek. 14 oturumun gerçekleşeceği şûranın detaylarını TYB’nin internet adresinden inceleyebilirsiniz.

Karar

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.