Turkcell hırsızı yakalayacak 9 milyar çiftçiye kalacak

Turkcell hırsızı yakalayacak 9 milyar çiftçiye kalacak

“Trafom Güvende” sistemi ile çiftçiyi trafo hırsızlarına karşı koruyan Turkcell, milyar liralık üretim kaybının da önüne geçmeyi hedefliyor

Türkiye'de tarımsal çözüm ve servisleriyle 2 milyon çiftçiye ulaşan Turkcell, tarla farelerine karşı savaş açtı. Hizmete sunduğu “Trafom Güvende” sistemi ile çiftçiyi trafo hırsızlarına karşı koruyan Turkcell, 9 milyar liralık üretim kaybının önüne geçmeyi hedefliyor. Turkcell yeni hizmeti Trafom Güvende hizmetini İzmir'de tanıttı. Tarımsal sulamada kullanılan trafoların sık sık hırsız saldırısına uğradığını belirten Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “Türkiye'de kayıtlı 750 bin trafo var. Kayıt dışıyla birlikte 1 milyon 250 bini buluyor. Bir trafonun maliyeti 15 bin ila 30 bin lira arsında değişiyor.  Hırsızlar trafonun içerisindeki yakıtı, yağı ve bakır kablolarını çalıyorlar. Üstelik kullanılmaz hale gelen trafolarını yenilemek için harcadıkları sürede çiftçiler sulama yapamadıkları için hasat kazançları da sekteye uğruyor. Üretimin durması ve ithalat zorunluluğu sebebiyle ülke ekonomisinin yaşadığı zarar ise yılda 9 milyar TL'yi buluyor” dedi.

CEP FELEFONU FİYATINA

Trafom Güvende hizmeti ile hırsızlığın önüne geçmek istediklerini ifade eden Sevilengül, “Sistemi cep telefonu fiyatına 2 bin lira gibi bir maliyetle kuruyoruz. Trafonun kontrol paneli açıldığında, yağ tıpası oynatıldığında, elektrik kesildiğinde yüksek sesli siren ötüyor ve çağrı merkezi tarafından çiftçiler anında aranıp haberdar ediliyor. Dileyen çiftçiler alarm sistemine ek olarak kamera da takarak istedikleri zaman trafolarını cep telefonlarından ya da bilgisayarlarından takip edebiliyorlar” diye konuştu. 

Tarım Doktoru 560 milyon lira kazandırdı

Turkcell, teknolojik verimlilik çözümleriyle tarımsal kalkınmayı büyütmeye devam ediyor. Her çiftçiye ayda yalnızca 5 TL'ye ziraat mühendisi desteği sunan Turkcell Tarım Doktoru servisi, çağrı merkezi üzerinden tarlasını kaydettiren abonelere tarlasına özel yetiştiricilik ve gübreleme programı sunuyor. Tarım Doktoru, hizmete açıldığı 2012 yılından bu yana çiftçiye 560 milyon TL toplam kazanç sağladı.  

Türkiye 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.