Türkçe öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyorlar

Türkçe öğrenerek hayatlarını kolaylaştırıyorlar

Suriye'deki iç savaş nedeniyle Şanlıurfa'ya gelen sığınmacılar, Harran Üniversitesi bünyesindeki kursta Türkçe konuşmayı öğreniyor...

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak sığındıkları Şanlıurfa'da Türkçe kursuna devam eden Suriyeliler, yaşadıkları ülkenin dilini öğrenerek günlük hayatlarını kolaylaştırma imkanı buluyor.

Harran Üniversitesi bünyesindeki Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezinde ücretsiz Türkçe kursuna katılan 200 sığınmacı dil eğitimi alıyor.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri Güler ve eşi Hena Güler tarafından verilen kurslara katılan bazı sığınmacılar, dil sınavında başarılı olarak Türkiye'deki üniversitelere kayıt yaptırıyor. Kursiyerlerin bir çoğu da eğitimler sayesinde günlük yaşantılarında daha kolay iletişim kuruyor.

Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun kentte yaşayan Suriyeliler için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden kurslar aracılığıyla öğrencilerin rahatça kendilerini ifade etmeye başladığını ve günlük hayatlarındaki sıkıntılarını aktarabildiğini dile getiren Güler, şunları belirtti:

"Suriye'deki olaylar nedeniyle çok sayıda sığınmacı Şanlıurfa'ya geldi. Bu durumda da misafirlerimiz Türkçe bilmedikleri için çeşitli sorunlar yaşıyordu. Üniversite olarak bu durumu çözmek için böyle bir kurs açtık. Biz bu müracaatları değerlendirirken özellikle ülkesinde üniversite eğitimini yarıda bırakmış öğrencileri seçmeye çalıştık. Bu sayede öğrencilere Türkiye'nin verdiği okuma imkanına ulaşmalarını sağlamak istedik. Her yıl 100'ün üzerinde misafiri burada ağırlayıp, sıkıntıları hafifletmeye çalışıyoruz."


AA 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.