Türkçe konuşan ülkeler ortak TV kanalı kuruyor

Türkçe konuşan ülkeler ortak TV kanalı kuruyor

Türkçe Konuşan Devletler İşbirliği Konseyi toplantısında ortak bir haber kanalının kurulması konusunun görüşüleceği bildirildi

Türkçe konuşan ülkeler arasında önemli bir medya projesinin temelinin atılacağı bildirildi.

Kazakistan'ın başkenti Astana’da 18 Ağustosta Türkçe Konuşan Devletler İşbirliği Konseyi Haberleşme Bakanları ve üst düzey yetkilileri katılımıyla bir toplantı yapılacak.

Toplantıda Azerbaycan, Türkiye, Kazakistan ve Kırgızistan’ın ulusal televizyon kanalları arasında bir protokol imzalanması öngörülüyor. Buna ek olarak, Türk devletlerinin haber ajansları arasında işbirliği memorandumu da onaylanacak.

Türkçe konuşan devletlerde yaşanmakta olan siyasal, sosyal ve ekonomik olaylar ve süreçlerin uluslararası meydanda gerçekçi bir şekilde ulaştırılması için bu devletlerde yayın yapacak bir Uluslararası Türk haber kanalını oluşturulması ve haberleşme alanında ortak faaliyetlerin çeşitli yönleriyle genişletilmesi de toplantı gündeminde olacak.

Bunun yanında, Türk dili konuşan devletler arasında “medya ve haberleşme alanında ortak işbirliği Protokolü"nün ve bu protokolü uygulama anlaşmasının imzalanması da bekleniyor.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.