Türk yayıncılık tarihinin ilk 4K yayını 22 Ekim'de

Türk yayıncılık tarihinin ilk 4K yayını 22 Ekim'de

Türkiye ve Avrupa'da ilk kez bir futbol maçı 4K ile canlı yayınlanacak. Fenerbahçe-Ajax karşılaşması, TRT, Türksat, Samsung ve Mediapro işbirliğiyle TRT4K kanalından futbolseverlere ulaştırılacak.

Türkiye ve Avrupa'da ilk kez bir futbol maçı 4K teknolojisiyle ekranlarda canlı yayınlanacak. TRT4K, UEFA Avrupa Ligi'ndeki Fenerbahçe-Ajax karşılaşmasını 22 Ekim'de ilk kez 4K teknolojisiyle tüm dünyaya ulaştıracak.

TRT, Türksat, Samsung ve Mediapro işbirliğiyle hayata geçen projenin ayrıntılarının paylaşıldığı basın toplantısında konuşan TRT Genel Müdürü Şenol Göka, "Bu sadece Türkiye'de değil Avrupa'da da ilk. İlki yapmış olmanın onuru gerçekten önemli. Özellikle iletişim çağı denilen dönemde iletişim teknolojisinde öne geçiyor olmak TRT gibi yerleşik kurumlar için aslında çok zor. TRT gibi bütün sistemini oluşturmuş kurumlarda bir sistemden diğerine geçebilmek gerçekten çok zor" şeklinde konuştu.

"Samsung organizasyonun bütün mali yükünü üstlendi"

Göka, Samsung'un bütün organizasyonun mali yükünü karşıladığını kaydederek, burada devletten hiçbir ücret çıkmadığını söyledi.

Evinde 4K teknolojisine uygun televizyonu olmayanlar için maçın HD kanallardan da yayınlanacağı bilgisini veren Göka, TRT'nin radyo yayıncılığı alanındaki hedeflerinden bahsetti.

Gül: Türksat, 4K için her türlü desteği vermeye hazır

 Türksat Genel Müdürü Prof. Dr. Ensar Gül, "Yaklaşık bir yıl önce 4K yayınını başlattık. Kendi imkanlarımızla test olarak başlattık. Daha sonra TRT ile işbirliği yaptık. Şubat ayında TRT4K olarak test yayınına başladı kanal. Şimdi de maçlarımızı 4K teknolojisiyle yayınlıyoruz" dedi.

Gül, TRT'nin bilgi birikimi ve deneyimiyle 4K içeriklerini hazırlayacağından emin olduklarını vurgulayarak, Türksat'ın da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı.

Joung: Yenilikçi teknoloji sunmaya devam edeceğiz

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, her zaman olduğu gibi TV teknolojisinde ilkleri gerçekleştirmek istediklerini belirterek, Türk insanının futbola olan ilgisinden bahsetti.

Joung, bu ilgiyi daha da artıracak ve maçları keyiflendirecek yayını sunan taraflardan birisi olmaktan gurur duyduklarını kaydederek, "Samsung olarak kullanıcılarımıza yenilikçi teknolojiler sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Erel: Türk seyirciler için bu bir başlangıç

Samsung Electronics Türkiye Satış Pazarlama Direktörü Hüseyin Erel, işbirliği sayesinde çok sayıda Türk seyircinin Fenerbahçe-Ajax maçında olduğu gibi çok sayıda futbol maçını da 4K teknolojisiyle izleyeceğini dile getirerek, bunun bir başlangıç olacağını bildirdi.

Full HD yayından 4 kat yüksek çözünürlük

Kullanıcılar 4K teknolojisine sahip televizyonlarını antenden gelen kabloya direkt takıp bu teknolojiyi kullanabilecek. 

Ekranları 8 kat netleştiren ve full HD yayından 4 kat yüksek çözünülürlükte olan 4K teknolojisine ulaşmak için 4K'lı televizyona sahip olmak yeterli olacak

UHD televizyonların desteklediği 4K görüntüsünde saniyede 50 kare sunuluyor.

Kanal yöneticilerinin sürdürdüğü görüşmeler neticesinde, 2016'da bazı futbol maçları da 4K teknolojisiyle canlı yayınlanacak.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.