Türk vatandaşı olmayan azınlıklara eğitim hakkı

Türk vatandaşı olmayan azınlıklara eğitim hakkı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türk vatandaşı olmayan Ermeni, Rum ve Musevi azınlıkların çocuklarına azınlık okullarında eğitim hakkı tanıdı

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, "Bu okullarda yalnız kendi azınlığına mensup T.C. vatandaşlarının çocukları okuyabilir." ifadesi kaldırıldı. 

Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe göre Türk vatandaşı olmayan azınlık mensuplarının çocukları da azınlık okullarına gidebilecek. Bu durumda yaklaşık 1.000 çocuk bulunduğu tahmin ediliyor. Bakanlığın yeni düzenlemesi de hayata geçtiği takdirde 12 azınlık okuluna yasal yollardan öğrenci gönderileceği için bu okullar da kapanmaktan kurtulacak.

Türkiye'deki Türk vatandaşı olmayan Ermeni, Rum ve Musevi gibi azınlık mensuplarının Türk vatandaşı olmadıkları için çocuklarına eğitim aldıramamaları önemli bir problem haline gelmişti. İstanbul'da Türkiye'deki kaçak Ermenilerin çocukları için ayrı bir okul kurulduğu ve bu okulun kaçak yollardan eğitime devam ettiği ortaya çıkmıştı.

Zaman