Türk öğrencilerin umre heyecanı
Türkiye'de okulların yarı yıl tatiline girmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen uygun fiyatlar ve kampanya ile Suudi Arabistan'a umre için gelen Türk öğrenciler Kabe'de büyük heyecan yaşadılar.
Kabe'ye ulaşan ilk kafilenin AA objektiflerine poz verirken oldukça heyecanlı oldukları gözlendi. Kabe'ye gelirken oldukça hazırlıklı oldukları ve özel dualar hazırladıkları da öğrenilen öğrenciler, aileleri ve diyanet yetkilileri ile birlikte Kabe'de umre yaptılar.
Bazı öğrenciler de aileleri ile birlikte ilk günlerinde Mekke'de yerleşik bulunan Türklerin açtıkları sofralarda oruçlarını büyük bir heyecanla açtılar. Öğrenciler, iftar sofrasında hurma yediler, zemzem ve Arap kahvesi içtiler. AA'nın Kabe'nin geleneksel iftar sofralarında görüştüğü Türk öğrenciler aylardan beri büyük heyecan içerisinde olduklarını ve Kabe'yi görmekten büyük mutluluk duyduklarını söylediler.
Kabe'nin televizyonlardakinden daha değişik bir heyecana ve mutluluğa sebep olduğunu dile getiren Türk öğrenciler, okullardaki arkadaşları ve buraya gelemeyen aileleri ile din kardeşleri için dua ettiklerini de ifade ettiler.
Diyanet İşleri Başkanlığı Mekke temsilciliğinden alınan bilgilere göre ilk kafilede toplam 2 bin 694 Türk umre için Suudi Arabistan'a geldi. Bunların bin 395'i direk Mekke'ye, bin 299'u ise Medine'ye indi. Türkler, Mekke ve Medine'de beşer gün olmak üzere toplam 10 gün kutsal topraklarda kalacaklar.
Yeni Şafak
