Türk Kızılayından terör mağdurlarına insani destek

Türk Kızılayından terör mağdurlarına insani destek

Türk Kızılayı, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan ailelerin yaralarını sarmaya hazırlanıyor.

Türk Kızılayı, PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle Güneydoğu Anadolu Bölgesinde mağduriyet yaşayan vatandaşlara yardım eli uzatacak.

 Kırsaldan şehirlere taşıdıkları saldırılarıyla yaşamı hiçe sayan terör örgütü PKK üyelerinin kazdığı hendekler, kurduğu barikatlar, tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle büyük mağduriyet yaşayan vatandaşların yaralarını Türk Kızılayı sarmaya hazırlanıyor.
 
Türk Kızılayı, terör saldırılarının yaşandığı Diyarbakır, Şırnak ve Mardin ile bazı ilçelerinde duydukları can güvenliği endişesi ile evlerini terk etmek zorunda kalan ya da imkanı olmadığı için saldırıların gölgesinde yaşamlarını sürdüren vatandaşlara gıda, giysi, barınma malzemeleri ulaştıracak.
 
Terör mağdurlarına insani destek
 
Türk Kızılayı Genel Başkan Vekili Dr. Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt içi ve yurt dışında her zaman ihtiyaç sahiplerinin yanında olduklarını söyledi.
 
Kınık, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde terör nedeniyle mağdur olan vatandaşlara gıda, barınma ve giysi yardımında bulunacaklarını ifade ederek, "Terör mağdurlarına Türk Kızılayı olarak elimizden gelen insani desteği vermeye çalışacağız" dedi.
 
Evlerini terk etmek zorunda kalan ya da hendek ve barikatlar nedeniyle evlerinde mağdur olan ihtiyaç sahiplerine yönelik tespit çalışmalarına başladıklarını dile getiren Kınık, "Bu kapsamda acil ihtiyaç olarak giyinme, gıda ve barınma ihtiyacı ön plana çıkıyor. Türk Kızılayı elinden geldiği kadar imkanları bölgeye seferber ederek burada mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret ediyor, bundan sonra da edecek. Van depremi gibi bölgedeki afetlerden sonra uzun bir süredir bu bölgede insani yardım çalışmalarımız oldu. Şu anda hem Suriye'den gelen hem de terör nedeniyle mağdur olan vatandaşlarımız için destek sunacağız" diye konuştu.
 
"Bölge insanımızın yanında olacağız"
 
Mağdur vatandaşların tespitinin ardından yardımların kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacağına işaret eden Kınık, "Tespit çalışmalarımız sürüyor. Bölge depolarımızdaki gıda, giysi, barınma malzemeleri sevk ederek desteklerimizle bölge insanımızın yanında olacağız. Bu vesile ile hayırseverlerle halkı da buluşturmuş olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Kınık, Türk Kızılayı olarak her zaman insani yardıma muhtaç olan vatandaşların ayrım yapmaksızın kapılarını çaldıklarını vurgulayarak, bölgede yaşanan sürecin hassasiyeti nedeniyle yardımları artırmak durumunda olduklarını aktardı.
 
Devlet yetkilileri ile terör mağdurlarına yardım konusunda yakın temas halinde olduklarını kaydeden Kınık, destek anlamında işbirliği yaparak mağduriyet yaşayan vatandaşların yanında olmaya gayret edeceklerini kaydetti.
 
(AA)
 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.