Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye bayram yardımı

Türk Kızılayı'ndan Suriye'ye bayram yardımı

Türk Kızılayı ve bazı yardım kuruluşları Suriye'nin İdlib, Lazkiye ve Halep kentine 32 araçlık insani yardım malzemesi gönderdi.

Türk Kızılayı ve bazı dernekler tarafından Suriye'nin İdlib, Lazkiye ve Halep kentlerine, içerisinde kıyafet, oyuncak, gıda, kırtasiye malzemesi ve suyun yer aldığı 32 araçlık yardım ulaştırıldı. 

Türk Kızılayı Hatay Ekip Başkanı Savaş Avcı, AA muhabirine, Türkiye'nin çeşitli kentlerinden yola çıkan  yardım tır ve kamyonların,Suriye sınırına gitmek üzere Hatay'ın Yayladağı ve Reyhanlı ilçelerine geldiğini kaydetti. 

Reyhanlı ilçesine gelen araçların 15'inin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan, 12'sinin de insani yardımlar için açılan Atme Kasabası noktasından geçtiğini aktaran Avcı, "İçerisinde 20 ton meyve suyu, 255 bin litre su, 4 bin 500 koli iftar kumanyası, 30 bin kahvaltı kumanyası, 6 bin kutu konserve, 6 bin kuru gıda kolisi, 50 ton un, bin kutu ilaç, 3 bin 5 parça oyuncak, 300'er yatak, kilim ve battaniyenin yer aldığı yardımlar, İdlib kenti ve kırsalıyla, Halep kenti kırsalındaki savaş mağduru ailelere ulaştırılacak" diye konuştu. 

Bayırbucak Türkmenlerine 5 tır yardım

Yardım yüklü araçların 5'inin de Lazkiye kırsalındaki Bayırbucak Türkmen Bölgesi'ne ulaştırılmak üzere Yayladağı'na geldiğini belirten Avcı, yardımların, Arfalı noktasında bekleyen Suriye araçlarına yüklendiğini kaydetti. 

Yardımlar içerisinde 5 bin kıyafet, bin ayakkabı, 9 bin 300 paket meyve suyu, 29 ton un, 800 litre sıvı yağ, 4 ton kahvaltılık zeytin, 2 bin 500 ton makarna, 450 halı ve 20 bin parça kırtasiye malzemesinin yer aldığını dile getiren Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yardım malzemelerimizi Türkmen dağı mevkisinde, kendi imkanlarıyla yaşayan ailelere ulaştırıyoruz. Onlara bir bakıma bayram hediyesi vermek istiyoruz. Bu nedenle ramazanın son günlerinde Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması hususunda çalışmalarımız son hız sürecek. Allah, yardımlarını esirgemeyen tüm hayırseverlerden razı olsun."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.