Türk Kızılayından Suriyeli sığınmacılara yardım

Türk Kızılayından Suriyeli sığınmacılara yardım

Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan 10 bin Suriyeli aileye, kıyafet ve battaniye yardımı yapıldı

Kilis'te kiraladıkları evlerde barınan 10 bin Suriyeli aileye, Türk Kızılayı tarafından kıyafet ve battaniye yardımında bulunuldu.

Türk Kızılayı Kilis Şubesi Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Aysel Urfalıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilere yönelik rutin yardımların aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.
Dernek görevlileri ve gönüllüleri tarafından yapılan çalışmayla, zor şartlar altında kışı geçirmek zorunda kalan Suriyeli ailelerin tespit edildiğini ifade eden Urfalıoğlu, bu kapsamda 10 bin aileye yaklaşık 20 bin parçadan oluşan mont, eşofman ve battaniye yardımı yapıldığını söyledi.

Urfalıoğlu, yaklaşık 4 yıldır eşiyle gecesini gündüzüne katarak kent merkezinde barınan Suriyeli ailelerin dertlerine ortak olmaya çalıştıklarını anımsatarak, "Dağıtımlarımız devam ediyor, birçok aileye ulaştık. Şehrimize yeni gelenler başta olmak üzere durumu çok kötü olanlar için dağıtım yapıyoruz. Ancak ilerde elimize yardım ulaşırsa ikinci kez dağıtmayı düşünüyoruz. Ailelerimizin durumları hiç hoş değil, zor şartlar altında yaşıyorlar" diye konuştu.
Ailelerin çocuk sayılarının fazla olduğunu, bu nedenle yardım yetiştirmekte zorlandıklarını anlatan Urfalıoğlu, "Birçok aile halen zor durumda, Bu nedenle vatandaşlarımızı kampanyaya karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.