Türk Kızılayı'ndan Suriyeli çocuklara psikolojik destek

Türk Kızılayı'ndan Suriyeli çocuklara psikolojik destek

Türk Kızılayı, iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve çadır kentte kalan çocuklara savaşın acılarını unutturmak için psiko-sosyal çalışmalar yürütüyor.

Savaşta anne ya da babasını kaybeden veya ülkesini terk ederek başka bir ülkede hayatta kalan aile bireyleriyle yaşama tutunmaya çalışan çocuklar, Suruç'ta Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) tarafından oluşturulan çadır kentte hayata tutunuyor. 

Suriye'de savaşın başladığı ilk günlerden bu yana sığınmacıların yanında olan Türk Kızılayı, yaptığı gıda, kıyafet, barınma ve ilaç yardımlarının yanı sıra çocuklara yönelik psiko-sosyal çalışma da yürütüyor.

Türk Kızılayı Ekip Başkanı Hüseyin Tatar, yaptığı açıklamada "Çocuk Koruma Projesi" kapsamında yürütülen çalışmalarda, yaş gruplarına göre çocuklara, resim, müzik, el becerisi, grup çalışması ve kültürler arası diyalog gibi eğitimler verildiğini belirtti.

Engelli ve yetim çocuklara yönelik de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tatar, "4-18 yaşlarındaki kız, erkek tüm çocuklara ulaşarak onlara tiyatro etkinlikleri, sportif faaliyetler ve sinema etkinlikleri düzenliyoruz. Bir yıl içerisinde yaklaşık 20 bin Kobanili çocuğa, psiko-sosyal destek verdik. Çocuklarda önemli gelişmeler fark ettik. Bu da bizi memnun ediyor" ifadelerini kullandı. 

Tatar, günlük ortalama 200 Suriyeli çocukla ilgilendiklerini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.