Türk Kızılayı'ndan Artvin hamlesi

Türk Kızılayı'ndan Artvin hamlesi

Türk Kızılayı'nın, Artvin'de meydana gelen sel ve heyelandan etkilenen bölgedeki afetzedelere 350 kumanya ve 500 adet su ulaştıracağı bildirildi.

Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, Artvin ve çevresindeki sağanak yağışların sel ve su baskınlarına yol açtığı ve 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğu hatırlatıldı.

Günlük yaşamı olumsuz etkileyen sel ve su baskınlarının ardından harekete geçen Türk Kızılayı'nın bölgeye afet müdahale ekibini gönderdiği kaydedilen açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde ise çadır ve battaniyelerin araçlarda hazır bekletildiği kaydedildi.

Açıklamada, meteorolojik gelişmeleri yakından takip eden Türk Kızılayı'nın Kuzeydoğu Anadolu Bölge Afet Merkezi ve Trabzon Yerel Afet Merkezinden bölgeye afet müdahale uzmanları gönderdiği belirtilerek, "Türk Kızılayı afet uzmanları beraberinde götürdükleri 350 kumanya ve 500 adet suyu afetin etkili olduğu bölgelerde afetzedelere ulaştıracak. Bölgede ortaya çıkabilecek yeni ihtiyaçlar için ise hazırlıklar tamamlandı. Türk Kızılayı bölgedeki tüm gelişmeleri bütün birimleri ile yakından takip ediyor" ifadelerine yer verildi.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.