Türk Kızılayı vekalet kurbanlarını kesti

Türk Kızılayı vekalet kurbanlarını kesti

Türk Kızılayı, yurtiçinde 4 kombinada, yurtdışında ise 18 ülkede kurban kesti.

Türk Kızılayı, kurban kesimlerini yurtiçinde 4 kombinada, yurtdışında 18 ülkede gerçekleştirdi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2007'den bu yana "Kurbanda Kızılay Modeli"ni başarıyla uygulayan kurum, bu yıl yurtiçinde 4 kombinada ve yurtdışında ise 18 ülkede kurban kesti.

Kurban bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmak isteyen hayırseverler, Türk Kızılayı Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası'na bu yıl da yoğun ilgi gösterdi. Yurtiçi için vekalet veren hayırseverlerin kurbanları Et ve Süt Kurumunun Yozgat, Erzurum, Denizli ve Ağrı’daki kombinalarında kesildi.

Kurban bereketini açlıkla mücadele eden, sel ve depremden etkilenen Afrika ve Asya ülkelerine de taşıyan Türk Kızılayı, Balkanlarda da kurban kesimi gerçekleştirerek ihtiyaç sahibi ailelere elini uzattı. Yurtdışı için vekaletlerini Kızılay'a veren hayırseverlerin kurbanları da Bosna Hersek, Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Karadağ, Bangladeş, Pakistan, Kırgızistan, Filistin, Irak, Etiyopya, Somali, Senegal, Suriye, Nijer, Moritanya ve Çad'da kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Türk Kızılayı, önceki dönemlerde yardımda bulunduğu  Asya ülkelerinden Pakistan, Bangladeş ve Kırgızistan'ın yanı sıra savaş nedeniyle mağdur olan Suriye, Irak ve Filistin'de de vekalet sahiplerinin kurbanlarını kesti. Yurtdışındaki kesimlerin tamamı Kızılay görevlilerinin gözetiminde, İslami kurallara uyularak ve hijyenik koşullarda kesilerek yardıma muhtaçlara dağıtıldı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.