Türk Kızılayı Bosna Hersek'te daimi temsilcilik açtı

Türk Kızılayı Bosna Hersek'te daimi temsilcilik açtı

Türk Kızılayı, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da daimi temsilcilik açtı.

Açılış törenine Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Bosna Hersek Kızılhaç Örgütü Başkanı Rajko Lazic, Bosna Hersek Sivil İşler Bakan Yardımcısı Drazenka Malicbegovic ile ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

"Buradaki insani yardım faaliyetlerini artırmak için buradayız"

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, burada yaptığı açıklamada, Türk Kızılayının bu yıl 150. kuruluş yıl dönümünü kutladığını anımsatarak, şunları söyledi: 

"150 yıldır insanların sıkıntıya girdiği her coğrafyada gücümüzün yettiğince yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Balkanlar'daki birçok dernekle de irtibatımız var. Bunların en önemlisi Bosna Hersek Kızılhaçı."

Bosna Hersek Kızılhaç Örgütünün sıkıntı ve savaşların yaşandığı her yere yardım ulaştırdığını söyleyen Kınık, şu ifadeleri kullandı:

"İş birliğimizin müdahale kapasitesini artıracağını düşünüyorum. Özellikle bölgeye yönelen mültecilerin sorunlarını beraber çözeceğiz. Afet ve savaşlarda Kızılay sürekli Bosna Herseklilerin yanında oldu. Buradaki insani yardım faaliyetlerini artırmak için buradayız." 

Bosna Hersek Kızılhaç Örgütü Başkanı Lazic de Türkiye'nin 4 milyona yakın sığınmacıya ev sahipliği yaptığına dikkati çekerek, Türk Kızılayının yardımları sayesinde Bosna Hersek'teki mültecilere her gün yemek dağıtıldığını ifade etti.

Bakan Yardımcısı Malicbegovic ise Bosna Hersek'in uzun yıllar Türkiye'den ve Türk Kızılayından yardımlar aldığını kaydederek, bu başarılı iş birliğinin sürmesi temennisinde bulundu.

Açılışta, Türk Kızılayının çalışmalarını anlatan film gösterildi.

Kaynak: AA 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.