Türk Kızılayı Adana Şubesi'nden kan bağışı kampanyası

Türk Kızılayı Adana Şubesi'nden kan bağışı kampanyası

Adana Valiliği ve Türk Kızılayı Adana Şubesi'nce kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Hükümet Konağı girişine hazırlanan Kızılay standında başlatılan kampanyaya, Valilik ve ona bağlı kamu kurumlarında çalışanlar katıldı.

Standı ziyaret ederek bilgi alan Adana Valisi Mustafa Büyük, kentin kan bağışında öncü illerden birisi olduğunu belirterek, "Dünyadaki bu savaşları ve olumsuzlukları önleme adına herkesin kan bağışı yapması aslında bir mesaj. Hep beraber barışa vurgu yapmamız gerekiyor. Savaşlar maalesef toplumları olumsuz etkiliyor. Komşu ülkelerimizde olumsuzluklardan dolayı nasıl acılar yaşandığına şahit oluyoruz. O nedenle barışa bir mesaj adına kan bağışında bulunmayı önemli buluyoruz" diye konuştu.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Adana'da 2015 yılında 180 bin ünite kan toplamayı hedef koyduklarını dile getirerek, "Ancak biz 2015 yılını 187 bin ünite kan toplayarak kapatmış bulunuyoruz. 2016 yılı hedefimiz ise 200 bin ünite kan toplamak. Kampanyamızın ilkini burada başlatmak mutluluk verici. Kan dökülen dünyada kan bağışlayan bir il olarak Adanalıların kampanyamıza ilgi gösteceğine inanıyorum" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.