Türk Kızılay Güneydoğu Afrika'da yaraları saracak

Türk Kızılay Güneydoğu Afrika'da yaraları saracak

Türk Kızılay, Güneydoğu Afrika ülkeleri Mozambik, Malavi, Zimbabwe'de büyük afete sebep olan Idai kasırgasının yaralarını sarmak için yardım çalışması başlattı.

Türk Kızılaydan yapılan açıklamaya göre, dernek Güneydoğu Afrika bölgesini etkileyen, Malavi, Zimbabwe ve özellikle Mozambik'te yaşamı durma noktasına getiren Idai kasırgasından olumsuz etkilenen insanlara yönelik yardım çalışması yürütecek.

"Yardım kampanyası da başlatacağız"

Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, ilk uzman ekibin Mozambik'e hareket edeceğini belirterek, bu ekibin afetin merkez üssü Beira bölgesine geçeceğini ve yerelden temin ettiği yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını söyledi.

Birkaç gün içinde Malavi ve Zimbabwe'de afet bölgelerine ulaşmayı planladıklarını aktaran Kınık, şöyle konuştu:

"Afetin ilk anından itibaren ülkelerdeki ulusal derneklerle Kızılhaçlarla iletişim halindeyiz. İhtiyaç tespitlerini yapmaya başladık. Barınma, battaniye ve gıdanın öncelikli ihtiyaç olduğu bilgisini aldık. Ekiplerimiz bu malzemeleri yerelden temin ederek dağıtacak. Kasırganın vurduğu, her geçen gün ölü sayısının arttığı ülkelerin yarasını sarmak için yardım kampanyası da başlatacağız."

Idai kasırgası

Kötü hava koşulları ve yoğun yağışlar ile Afrika'nın güneydoğusunda 14 Mart'ta etkisini göstermeye başlayan Mozambik, Malavi, Zimbabwe'yi etkileyen Idai  kasırgası, 15 Mart'ta Mozambik'te karaya ulaştı.

Idai kasırgasının karaya ulaşana kadar yoğun yağışlar ile etkisi altına aldığı Malavi'de yaklaşık 822 bin kişi olumsuz etkilendi. Mozambik'in 533 bin nüfuslu Beira şehrini şiddetli yağmurlarla etkisi altına alan kasırga, şu ana kadar ülkede Sofala, Zambezia, Manica ve Inhambane eyaletlerinde ağır hasara yol açtı. 

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.