Türk jetleri alarm durumunda

Türk jetleri alarm durumunda

Suriye'nin kuzeyini an be an takip eden Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tüm birimleri ile bölgeye yakın birliklerini alarma geçirdi.

Suriye'deki gelişmeleri yakından takip eden ve bölgede bir 'Kürt koridoru'nun oluşması ile terör örgütü İŞID'in sınıra yaklaşması tehdidini önlemek için harekete geçen TSK bölgedeki birliklerini alarma geçirdi. Hükümetin Genelkurmay Başkanlığı'ndan sınırda IŞİD tehdidi altındaki bölge için tedbir almasını istemesinin ardından harekete geçen TSK, bağlı tüm birimlerine her şeye hazır olmaları konusunda uyarı verdi.

ASKER KARADAN, JETLER HAVADAN VURMAYA HAZIR

TSK, Afrin ile Kobani bölgesine yoğunlaşıp, sınır boyunca koridor ve sınır ötesi üzerinde çalışmalarını sürdürürken, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın göz bebeği konumundaki Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı ve bağlı üslerde de 'Kırmızı' alarm verildi. Diyarbakır'da konuşlu bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 8. Ana Jet Üssü'ndeki iki filoya da tüm hazırlıkların yapılması emri verildiği belirtildi. Filolardaki savaş uçakları her an savaşa katılabilecek konuma getirilerek verilecek bir emir ile belirlenen bölgeleri ateş çemberine dönüştürmeye hazır bekletiliyor. 
Diyarbakır'da bulunan 2. Hava Kuvvet Komutanlı 8. Ana Jet Üssü haricinde yine aynı komutanlığı bağlı Malatya ve Batman ile Adana'da bulunan İncirlik Üssü'nde de Suriye'ye karşı 'Kırmızı' alarm verildiği belirtildi.

F16'LAR VURMAYA HAZIR

Tüm hazırlıkların yapıldığı üslerde savaş uçakları her an havalanarak belirlenecek koordinatlara bombaları bırakacak şekilde hazır bekletiliyor. Askeri kaynaklar, tüm hazırlıkların tamamlandığını ve gelecek bir emir ile F-16 savaş uçaklarının uçmaya hazır olduğunu belirtti. Askeri kaynaklar savaş uçaklarının tam mühimmatlı olarak bekletildiğini de kaydetti.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.