Türk Amerikan iş adamları iftarda buluştu

Türk Amerikan iş adamları iftarda buluştu

Türk Amerikan İşadamları Derneği (TABA-AmCham) tarafından geleneksel olarak düzenlenen iftar programı 15. Kez Türk ve Amerikan iş adamlarını aynı sofrada buluşturdu.

Türk Amerikan İşadamları Derneği tarafından düzenlenen iftar yemeğinde Türk Amerikan iş adamları aynı sofrada buluştu. Pera Palace’da düzenlenen iftar programına Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Bora Gürçay, iş adamı Abdurrahim Albayrak, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ve çok sayıda davetli katıldı. İftar programına katılan iş adamları Türk Amerikan iş hacminin büyümesi adına gerçekleştirilmesi gereken hedefleri masaya yatırdı.

"TÜRKİYE AMERİKA TİCARET HACMİ BÜYÜYOR"

Türkiye’nin Amerika ile olan ticaret hacminin giderek büyüdüğüne vurgu yapan Türk Amerikan İşadamları Derneği Başkanı Gürçay, “Turgut Özal’ın bizzat kendisi giderek ticaret odasında kurulmasında ön ayak olduğu bir kurumuz aslına bakılırsa. Bizim görevimiz Türk Amerikan Ticaret Odası bizim şuandaki her türlü koalisyon beklentileri, erken seçim gibi beklentiler olduğu dönemde, biz bunlardan aslında çok da bağımsız değiliz” dedi.

"DIŞ TİCARET HACMİNİN GELİŞMESİNE KATKI SUNAN PLANLAR HAZIRLIYORUZ"

Ticaret hacminin gelişmesine katkı sunacak çalışmalar yaptıklarını sözlerine ekleyen Gürçay, “Şu anda Yunanistan ilgili olan hem Türkiye için geçerli Gümrük Birliği anlaşmaları konuları. Bizim bu iş heyetlerini tekrardan başlatıp Amerika ve Türkiye arasındaki iş heyetlerini nasıl aktif halde çalıştığı, bu Türkiye ve Amerika ile potansiyelin çok altında olan hacmi nasıl arttırabiliriz diye plan hazırladık. Aslında size birazda bu rakamlardan bahsetmek istiyorum. 2009 yılında 10 milyar dolar olan Türkiye ile Amerika arasındaki ticaret hacmi bugün 19 milyar dolara yükseldi. Bu baktığımız zaman hep yukarıya doğru giden bir ivme var” ifadelerini kullandı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.