Turan Türkmenoğlu Sahaflar Çarşısı'nı anlatacak

Turan Türkmenoğlu Sahaflar Çarşısı'nı anlatacak

Türkiye’nin tarihî çarşısı, İstanbul Beyazıt’taki Sahaflar Çarşısı önemli bir toplantıda gündeme geliyor. Günümüzün değerli sahaflarından Turan M. Türkmenoğlu, çocukluğundan itibaren doğup büyüdüğü Sahaflar Çarşısı'nın hikâyesini anlatacak.

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin düzenlediği 253'ncü “Bâbıâli Sohbetleri” programı, Timaş Kitapkahve'de 13 Ağustos Perşembe günü saat 18.00'de başlayacak.

Baba ve dede mesleği olarak sahaflığa yarım yüzyıldan beri devam eden, Turan M. Türkmenoğlu, çocukluğundan itibaren içinde bulunduğu Sahaflar Çarşısı’nda tanığı meşhur sahaflardan bahsedecek, onlarla yaptığı sohbetlerden hatırladıklarını dinleyicilerle paylaşacak. Türkmenoğlu, diğer sahafların da iştirak edeceği toplantıda, sahaflık mesleğinin geçmişten bugüne gelen meselelerini de dile getirecek, çözüm yolları teklif edecek. Türkmenoğlu, konuşmasının ardından dinleyicilerin konuyla ilgili sorularına cevap verecek.

ÖMRÜ ÇARŞIDA GEÇTİ

Ömrü Sahaflarda geçen, Elif Kitapevi’nin sahibi ve Milenyum Yayınları’nın kurucusu olan Turan M. Türkmenoğlu, aileden sahaf. Babası Adnan Türkmenoğlu ve dedesi Mustafa Türkmenoğlu da çarşının tanınan, sevilen ve sayılan sahaflarındandı. 1951 İstanbul doğumlu olan Turan Türkmkenoğlu, Gedikpaşa Ortaokulu’nu bitirdi, hocalardan özel ders aldı, sanatla ilgilendi. Kültür ve sanat alanında yazılar yazdı, incelemeler yaptı, araştırmalarda bulundu. Biri kız, biri erkek iki çocuğu bulunuyor. Oğlu Burak, sahaflık mesleğini devam ettiriyor.  Turan M. Türkmenoğlu’nun yayıma hazırladığı ve yayınladığı kitaplar arasında Unutulmayan Mısra’lar, Korkut Ata’nın Kitabı, Hakiki Kolay Elifba, Ebru Sanatı, Osmanlıca’ya İlk Adım, Şermin (Tevfik Fikret) de bulunuyor. Türkmenoğlu’nun neşre hazırladığı kitaplar arasında önemli bir sözlük ve sahaflar çarşısının tarihi de bulunuyor.

ttafisi.jpg

Osman Esgice - Sanatalemi.net

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.