Tunus'ta başörtüsü tartışmaları sürüyor

Tunus'ta başörtüsü tartışmaları sürüyor

Tunus'ta başörtülü olduğu gerekçesiyle açığa alınan hostes, Ulaştırma Bakanı Mahmud bin Ramadan'ın "başörtüsünün işitme duyusunu olumsuz etkilediği" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

AA muhabirine konuşan Nebihe Cululi, işitme duyularında hiçbir sorun olmadığını, bakanın ifadelerinin ise gerçekleri yansıtmadığını söyledi .

Cululi "Tunus Havayolları'nda her yıl bir kez tüm hostesler tam sağlık kontrolünden geçer. Özellikle uçak motorlarındaki sesten dolayı işitme duyularıyla ilgili kontrolleri yapılır" dedi. 

Temmuz ayında söz konusu uygulamaya maruz kaldığını ancak hukuki süreci devreye soktuğunu kaydeden Cululi, 13 Eylül'de mahkemenin lehinde hüküm verdiğini belirterek, "Uçak seferlerine benim adımı yazmayarak, bezdirme politikası uyguluyorlar" şeklinde konuştu. 

Cululi söz konusu uygulamanın bireysel olduğunu, Tunus anayasasında özellikle devrimden sonra başörtüsü yasağına dair herhangi bir kanun bulunmadığını belirterek, ülkedeki bu türden kanunsuz uygulamalar nedeniyle başörtülü çalışan bayanların, kendisini tehdit altında hissettiğini sözlerine ekledi. 

Tunus Ulaştırma Bakanı Mahmud bin Ramadan, dün yerel bir radyoya verdiği demecinde, "Başörtüsü işitme duyusunu yüzde 30 olumsuz etkiliyor. Böyle bir durum uçak yolcularının hayatını tehlikeye atabilir. Hosteslerin birinci görevi yolcuların selametini sağlamaktır" ifadelerini kullanmıştı. 

Bakanın açıklamalarına tepki gösteren Tunuslular, sosyal paylaşım ağlarında, bakanın sözlerine tepki göstererek, bunun hostese karşı yapılan haksızlığa bahane sunma çabasından başka bir şey olmadığı yönünde paylaşımlarda bulunmuştu. 

Sosyal medya kullanıcıları, tepkilerini, "Bu keşiften dolayı bütün halk sevincinden hüngür hüngür ağlıyor", "Evet sağırım ve gururluyum", "Hostese başörtüsünü yasaklamak ve kadına zorla başörtüsü taktırmak bir paranın iki yüzü" şeklinde dile getirmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.